Grøn salat med torskerogn

Grøn salat med torskerogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Grøn salat med torskerogn, billede 4 Grøn salat med torskerogn, billede 1 Grøn salat med torskerogn, billede 2 Grøn salat med torskerogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Torskerogn, frisk
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Laurbærblade
5 Peberkorn, sorte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
100 gram Feldsalat
100 gram Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Sennepscreme:
1 spsk. Grov sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
  Pynt:
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Torskerogn:
Rognen skylles og pakkes ind i Alufolie eller madpapir Rognen lægges i en gryde og dækkes med vand Krydderier, salt og eddike tilsættes Vandet bringes langsomt i kog Rognen koges i 40 - 45 min., afhængig af størrelsen Rognen tages op, folien fjernes og rognen afkøles.

Bacon i skiver skæres i strimler og ristes på en tør pande, tages af og lægges på fedtsugende papir.

Feldsalaten skylles grundigt og tørres. Rødbeden skrælles og rives groft. Den kogte torskerogn skæres i skiver.

Sennepscreme:
Piskefløde og sennep røres sammen, og klippet purløg røres i.

Anret feldsalaten på en tallerken og fordel først revne rødbeder derpå ristet bacon. Læg torskerognen oven på salaten og klat sennepscremen på.

Pynt med tomatspringer eller skiver og dild.


karakterer:
Opskriften er vist 1357 gange,
og udskrevet 20 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5696 (1356 kcal)
KJ pr. Pers. 1424 (339 kcal)
Vægt ialt 991 gram
Vægt pr. Pers. 247 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 574 KJ (136 kcal)
Protein 13.5 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 2.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu