Khao Soi (kokos karry nudelsuppe)

Khao Soi (kokos karry nudelsuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Khao Soi (kokos karry nudelsuppe), billede 4 Khao Soi (kokos karry nudelsuppe), billede 1 Khao Soi (kokos karry nudelsuppe), billede 2 Khao Soi (kokos karry nudelsuppe), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
1 tsk. Karry
2 ds. Kokosmælk, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Kokossukker 1 tsk. 4.5 gram
1 spsk. 13.5 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Fiskesauce (Fishsauce) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Khao soi pasta:
2 Rød chilipeber
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
8 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
60 gram Ingefær, frisk
30 gram Gurkemeje, frisk
6 stilke Citrongræs
1 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Kardemomme, stødt
4 kaffir limeblade
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Kinesiske ægnudler
   
  Pynt:
Koriander. frisk
   
Opskrift:
Start med at flække kyllingefiletterne i 2 schnitzler og derpå i tynde strimler. Drys karry over og vend det godt sammen og lad det trække mens du laver Khao soi pasta.

Khao soi pasta:
Fjern kernerne fra chilien, skræl ingefær og gurkemeje, løg og hvidløg pilles. Det hele skæres i mindre stykker så de kan være i minihakkeren til stavblenderen. Rist stødt koriander og kardemomme på en tør pande og kom dette i minihakkeren. Tilsæt vand, men gerne så lidt som muligt til en lind ensformig masse.

Steg kyllingen kort i olie, gerne af 2 gange, og tag dem så af og gem til senere.

Khao soi pastaen kommes i gryden og svits i 5 minutter eller til vandet er dampet væk og pastaen begynder at tage lidt farve. Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon og bring det i kog. Tilsæt kyllingestrimlerne og kog i et par minutter. Retten smages til med kokossukker, fiskesovs og salt.

Mens at suppen koger, koges nudlerne. Tag evt. lidt af de kogte nudler og steg dem sprøde i olie til pynt.

Servering:
Kom lidt kogte nudler i bunden af en dyb tallerken og hæld Khao soi over, pynt med sprødstegte nudler og friskhakket korianderblade.


karakterer:
Opskriften er vist 1342 gange,
og udskrevet 17 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13358 (3180 kcal)
KJ pr. Pers. 3339 (795 kcal)
Vægt ialt 2421 gram
Vægt pr. Pers. 605 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 551 KJ (131 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu