Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce og jasminrisotto

Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce og jasminrisotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Oprindelsesland : Nordafrika

NordafrikaKilde : Føtex

Indsendt :


Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce og jasminrisotto, billede 4 Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce og jasminrisotto, billede 1 Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce og jasminrisotto, billede 2 Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce og jasminrisotto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.ferske lamme-culotter
2 fedknuste hvidløg
1/2 dl.olivenolie
1/2 dl.citronsaft
1 spsk.rosen paprika
1/2 tsk.cayennepeber
1/2 tsk.kommen
1 tsk.stødt koriander
1/4 dl.finthakket persille
1 dl.bouillon
 
 Sauce:
1 storrød peberfrugt
1-2 friske røde chili uden kerner
 Salt
 peber
 
 Jasmin risotto:
2 hakkede rødløg
1 fedfinthakket hvidløg
1/4 dl.olivenolie
4 dl.jasminris
50 g.soltørrede tomater i strimler
7 dl.grøntsagsbouillon
2 småpeberfrugter i tern
200 g.squash i tern
1/2 dl.hakket persille
1/2 dl.reven parmesanost
 Salt
 peber
 


Opskrift:

Vend lammeculotterne i en marinade bestående af hvidløg, olivenolie, citron-saft, paprika, cayennepeber, kommen, koriander samt persille, og lad dem trække i ca. 2 timer i køleskab.

Peberfrugten halveres, kernerne fjernes, og de grilles i ovnen med skindsiden opad, til skindet bobler og bliver mørkt. Kom den grillede peberfrugt i en plastpose 5 minutter sammen med frisk chili og træk derefter skindet af.

Læg det marinerede kød i et ildfast fad og brun det ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Hæld bouillon ved og steg kødet færdigt ved 175 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter. Pak kødet ind i folie, og lad det hvile i 10 minutter.

Pebersauce:
Si skyen, skum for fedt og blend det sammen med peberfrugt og rød chili. Smag pebersaucen til med salt og peber.

Sauter løg og hvidløg 2 minutter i oliven-olie i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt ris og soltørrde tomater, sauter i yderligere 1 minut, kom bouillon ved og lad det koge i 8 minutter for svag varme. Tilsæt peberfrugt og squash i små tern og kog i yderligere 8 minutter for svag varme under låg. Smag til med salt og peber og rør hakket persille samt parmesanost i.

Anret risottoen sammen med lammeculotte i tynde skiver og kom peber-sauce ved.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)

Opskriften er vist 22085 gange,
og udskrevet 535 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Yogi  -  2010-12-10 12:26:44
jasminrisene kan med stor succes byttes ud med alm. grødris. Når du bruger grødris, tager det ca. ½ time til 40 minutter at opnå den rette konsistens.