Risotto
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt af : Beta Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løg og bladselleri hakkes fint.
Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min. Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig. Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring. Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere. Herefter tages risen af varmen og smør og paramasan blandes i. Tips: Det er vigtigt at der røres konstant for risen ikke brænder på, og derved får en helt forkert smag. |
|
Opskriften er vist 149029 gange,
og udskrevet 3389 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (132 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-01-26 11:08:56 Det smager godt det men kunne godt bruge lidt fler krydderier anonym - 2012-07-12 13:05:07 hvilken parmasan ost er bedst at bruge? Monica - 2010-02-25 14:42:57 Super lækker opskrift, men den tager altså lidt tid og krafter at lave. Det er super lækkert hvis man tilføjer, courgetter, peberfrugter mm. af andet grønt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne