Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Risotto

Risotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Beta

Indsendt :


Risotto, billede 4 Risotto, billede 1 Risotto, billede 2 Risotto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 spks. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
400 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 80 gram.
   
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Løg og bladselleri hakkes fint.

Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min.

Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig.

Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring.
Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere.

Herefter tages risen af varmen og smør og paramasan blandes i.

Tips:

Det er vigtigt at der røres konstant for risen ikke brænder på, og derved får en helt forkert smag.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (131 stemmer)

Opskriften er vist 134546 gange,
og udskrevet 3230 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10846 (2582 kcal)
KJ pr. Pers. 2711 (645 kcal)
Vægt ialt 1918 gram
Vægt pr. Pers. 479 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 565 KJ (134 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 19.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Damian  -  2013-09-25 21:55:46
Jeg fik en kurv med produkter og opskrift på sådan en risotto i julegave fra mærsk.. Næsten den samme opskrift som her.. Jeg må sige smag og behag jeg forsøgte på at lave 2 gange med 2 forskellige opskrifter. Det smager virkelig grimt. Jeg har ingen idé om hvad måltid vil det smage godt til. Jeg laver aldrig risotto mere.. BLE!

  -  2013-01-26 11:08:56
Det smager godt det men kunne godt bruge lidt fler krydderier

  -  2012-07-12 13:05:07
hvilken parmasan ost er bedst at bruge?

Monica  -  2010-02-25 14:42:57
Super lækker opskrift, men den tager altså lidt tid og krafter at lave. Det er super lækkert hvis man tilføjer, courgetter, peberfrugter mm. af andet grønt.