Risotto

Risotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Beta

Indsendt :      Red:

Risotto, billede 4 Risotto, billede 1 Risotto, billede 2 Risotto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
400 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
   
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Løg og bladselleri hakkes fint.

Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min.

Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig.

Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring.
Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere.

Herefter tages risen af varmen og smør og paramasan blandes i.

Tips:

Det er vigtigt at der røres konstant for risen ikke brænder på, og derved får en helt forkert smag.


karakterer:
Opskriften er vist 142786 gange,
og udskrevet 3316 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (132 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11364 (2705 kcal)
KJ pr. Pers. 2841 (676 kcal)
Vægt ialt 1932 gram
Vægt pr. Pers. 483 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 588 KJ (140 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 19.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-01-26 11:08:56
Det smager godt det men kunne godt bruge lidt fler krydderier

  -  2012-07-12 13:05:07
hvilken parmasan ost er bedst at bruge?

Monica  -  2010-02-25 14:42:57
Super lækker opskrift, men den tager altså lidt tid og krafter at lave. Det er super lækkert hvis man tilføjer, courgetter, peberfrugter mm. af andet grønt.