Bring vandet i kog, læg skinken i og lad den simre 1 time, lige under kogepunktet, sluk for varmen og lad den trække en times tid i vandet før den serveres.
Skræl gylerødderne og skær dem i stave på ca 5 cm længde, fjern de yderste blade på rosenkålen og halver dem evt. Forårsløgene renses og skæres på skrå i ca. 5 cm. stykker.
Start med at koge gulerødderne da de skal koge længst, ca. 20 minutter. rosenkålen skal have ca. 8 minutter, og fåresløgene kun ca 1 minut.
Sovs:
Smelt smørret og rør melet heri.
Tilsæt suppe fra skinken lidt efter lidt og spæd op med fløde
Smag til med sennep og salt.
Lad koge 2 minutter.
Server skinken, der er varmet i suppen uden at koge, skåret i pæne skiver.
Giv grøntsager, kartofler og sovs til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(19 stemmer)
Opskriften er vist 125750 gange, og udskrevet 5227 gange.
Energi:
KJ total 17759 (4228 kcal)
KJ pr. Pers. 4439 (1057 kcal)
Vægt ialt 3616 gram
Vægt pr. Pers. 904 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 491 KJ (116 kcal) Protein 8.0 gram Fedt 6.4 gram Kulhydrat 7.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Henrik V Blunck - 2019-02-22 10:29:46 Glimrende opskrift. Tak for indsatsen. I er guld værd. :-)
carsten - 2018-06-17 15:02:39 gylerødderne er overflødige
mille - 2008-03-11 16:45:05 puha! det skal altså være grov eller dijon!!! prøvede med gråsten -Ikke en succes!!!:o(
søren - 0000-00-00 00:00:00 perfekt til en fint middag
lotte - 0000-00-00 00:00:00 det smager godt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider