Oksegullasch

Oksegullasch, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksegullasch, billede 4 Oksegullasch, billede 1 Oksegullasch, billede 2 Oksegullasch, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
100 gram Bacon i tern
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 spsk. Paprika
1 tsk. Spidskommen, hel
Cayennepeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
1 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Mos:
1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Bacon skæres småt og svitses godt, heri kommes løg, krydderier og peberfrugten.

Kødet skæres i tern 2x2 cm svitses i margarinen. Løg og bacon hældes over kødet sammen med de flåede tomater. Simre ved svag varme til kødet er mørt ca. 45 min.

Kødet tages op og sovsen jævnes med lidt mel og cremefraiche, smages til. Sovsen hældes over kødet.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, koges i rigelig vand uden salt. Hæld vandet fra, kartoflerne skall være helt tørre. Pisk med håndmixer, tilsæt den kogende mælk, salt, peber og til sidst koldt smør.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 116022 gange,
og udskrevet 3720 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20492 (4879 kcal)
KJ pr. Pers. 5123 (1219 kcal)
Vægt ialt 3985 gram
Vægt pr. Pers. 996 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 514 KJ (122 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-15 11:45:56
Der str i opskrften at mosen skal laves med håndmixer, dette vil jeg kraftigt fraråde, medmindre man kan lide tapetklister. Knofedt og en god moser er vejen frem ;-)

  -   2012-12-01 14:28:41
Rigtig smagfuld ret. Brugte hakkede tomater med chile, kom yderliger et gl. hele champignon i og jævnede med Milda langtidsholdbart madlavningsfløde 4%. Sovsen er ikke for tyk med en enkelt dåse tomater, efter vores smag vil den blive for våd med 2 dåser. Som en tidligere har skrevet, man kan bruge det man har i køleskabet. Det er ikke sidste gange bruger denne opskrift.

  -   2010-06-10 12:45:44
Det er for dyrt når man kun har 100 kr !!!!

  -   2010-02-24 11:00:47
Skal man tage kødet os eller kan man jævne det med kødet i eller er der en bedre måde (:

  -   2010-02-22 13:11:42
som de andre kommentarer udtaler, er det en rigtig velsmagende ret. 10 min inden den skulle serveres kom jeg 2 dåser coctailpølser og en god del friske champignoner i. Jeg anvendte 2 kg. kartofler, men jeg brugte kun 1/4 l mælk - en halv liter ville være alt for meget, og næste gang jeg laver retten, vil jeg kun komme halvdelen af smørret i.

  -   2008-12-08 17:23:10
Virkelig go´ opskrift. Jeg kom røde, grønne og gule peberfrugter i. Og Gulerødder.

  -   2007-09-20 18:09:36
smager fantastisk,vi tilføjede en håndfuld champignoner og en dåse cocktailpølser mums....

  -   2007-08-01 12:54:59
På restaurant "U Svejku" i Prag fik vi denne ret serveret med Kartoffelknödeln. Nogen der har en god opskrift?

  -   2005-01-01 01:01:01
alt afhæning af hvad jeg har i spiseskabet

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg bruger altid snack peber eller gul peber

  -   2005-01-01 01:01:01
er det rød eller grøn peberfrugt

  -   2005-01-01 01:01:01
Virkelig god. Vi tilføjede en ekstra dåse flåede tomater, da sovsen ellers bliver meget tyk.