Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bornholmerhane

Bornholmerhane, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Bornholmerhane, billede 4 Bornholmerhane, billede 1 Bornholmerhane, billede 2 Bornholmerhane, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Bornholmerhane En bornholmerhane vejer omkrin 1800 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
100 gram Bacon i tern
 
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
kviste Timian, frisk
   
200 gram Markchampignon 500 g. markchampignon med rod giver ca. 400 g. rensede
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Partér en bornholmerhane i 6-8 stykker. Brun dem i olivenolie i en gryde. Drys med salt og peber og tag stykkerne op.

Brun 250 g pillede skalotteløg. Tag dem op og rist 100 g bacontern. Tag dem op.

Hæld fedtet fra så der er omkring 1 spsk tilbage. Drys 2 spsk mel i og brun det mens De rører rundt. Hæld ½ hønsebouillon ved (eventuelt halvt rødvin, halvt bouillon). Lad saucen koge op og tilsæt 2 fed knust hvidløg og timiankviste.

Læg kødet tilbage i gryden og lad dem simre små 20 minutter.

Tilsæt løgene og kog i 10 minutter mere til både hanen og løgene er møre.

Rist 200 g markchampignoner i smør og lad dem koge med de sidste minuttet. Spæd op med mere vin og bouillon hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og peber.

Servér med dampede porrer, kartofler og evt. lune baguetter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (23 stemmer)

Opskriften er vist 67643 gange,
og udskrevet 1948 gange.


Energi:
KJ total 9660 (2300 kcal)
KJ pr. Pers. 2415 (575 kcal)
Vægt ialt 2876 gram
Vægt pr. Pers. 719 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 335 KJ (79 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

G  -  2007-02-22 13:33:24
Jeg elsker bornholmerhane, og med dette dejlige tilbehør er der ingen tvivl hos mig. Simpelthen herligt.