Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kogt solbærsaft

Kogt solbærsaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kogt solbærsaft, billede 4 Kogt solbærsaft, billede 1 Kogt solbærsaft, billede 2 Kogt solbærsaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
350 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
De skyllede bær koges med vandet under låg ved svag varme, til bærrene brister. Mosen hænges ti afdrypning.

Mængden af den afdryppede saft måles.
Til hver liter siet saft:
350 gram sukker
0.5 tsk. flydende Atamon

Saften bringes i kog og koges 5 min. med sukkeret. Skummet fjernes. Atamon tilsættes.

Saften fyldes i varme Atamonskyllede flasker, der lukkes.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Solbærsaft

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 45507 gange,
og udskrevet 1090 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9143 (2176 kcal)
KJ pr. Portion 9143 (2176 kcal)
Vægt ialt 1850 gram
Vægt pr. Portion 1850 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 494 KJ (117 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 28.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Niels  -  2013-07-13 18:14:52
Har kogt 2,6 kg Solbær på en "Tutti Futti" saftkoger ,som gav 1,6 l rå saft . Tilsatte 0,4 l vand ,altså ialt 2 l. kogte det op med o,7 kg sukker i 5 min . Tog sukkerlagen af saften og hældte det i 1.l flasker med 1/2 tsk fuld Atamon i hver Fl . Perfekt , smager rigtig godt ,som drikkesaft . Fortyndes 1-3

nete  -  2011-10-18 18:48:30
kom evt de færdige bær fra saften i en almindelig gærbolldej

  -  2011-07-18 16:09:43
skal det fortyndes?

mette  -  2007-07-11 17:17:20
kan man ikke bruge bærrene til noget bagefter?