Bærrene skylles og kommes i en gryde med vandet .Koges til alle bærrene er bristet, ca. 10 min.
Det hele sættes til afdrypning i en saftpose 1-2 timer.
Mængden af den afdryppede saft måles.
Til hver liter siet saft:
350 gram sukker.
Sukkeret tilsættes og koges til alt sukkeret er opløst.
Den varme saft hældes på rengjorte flasker eller endnu bedre (holdbarhed), saften hældes i rengjorte mælkekartoner og nedfryses.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(32 stemmer)
Opskriften er vist 110125 gange, og udskrevet 1863 gange.
Energi:
KJ total 9143 (2176 kcal)
KJ pr. Portion 9143 (2176 kcal)
Vægt ialt 1850 gram
Vægt pr. Portion 1850 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 494 KJ (117 kcal) Protein 0.8 gram Fedt 0.7 gram Kulhydrat 28.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Gertrud - 2018-01-08 09:50:47 Fryses i passende portioner og efter det er tøet op sødes det efter snag med honning
TNCBT - 2012-08-02 13:16:44 Der går ganske meget (usundt) sukker til at lave sød saft, syltetøj, osv. Prøv at bruge Stevia blade til at søde med istedet for. Det er både sundere og billigere. :)
Gitte - 2010-07-20 20:21:28 Jeg vil mene at den skal konserveres med Atamon. Jeg får knap en liter saft. Husk den skal fortyndes. Ca 1:4
- 2009-07-22 18:57:07 Skal saften egentlig drikkes som den er, eller skal den fortyndes med vand?
Per - 2007-07-15 12:43:36 Denne portion gav 8 dl.rå saft, men det kan jo svinge lidt, og så vil jeg mene at der skal tilsættes ½ tsk. flydende atamon, i hvert fald hvis det ikke fryses ned.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider