lammeryg eller lammebov 1½ kg. lammeryg eller lammebov
2
dl.
tør hvidvin 2 dl. tør hvidvin
2
fed
hvidløg 2 fed hvidløg
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
½
tsk.
friskkværnet hvid peber ½ tsk. friskkværnet hvid peber
2
tsk.
timian 2 tsk. timian
5
løg 5 løg
4
tomater 4 tomater
Panering: Panering:
2
dl.
revet hvidt brød 2 dl. revet hvidt brød
2
hed
hvidløg 2 hed hvidløg
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
1
bdt.
hakket persille 1 bdt. hakket persille
1
dl.
olivenolie 1 dl. olivenolie
fransk sennep fransk sennep
Opskrift:
Bland vin, presset hvidløg, salt, peber og timian godt sammen.
Skær alt overflødigt fedt af lammekødet og læg det i en smalt fad. Hæld marinaden over og lad det stå koldt til næste dag. Vend kødet nogle gange undervejs.
Tag kødet frem, nogle timer før tilberedning, så det har stuetemperatur.
Læg kødet på en rist over bradepanden. Hæld marinaden i panden og læg løg, skåret i både ved siden af. Stik et stegetermometer i den tykkeste ende af stegen. Steg lammekødet ved 175 grader.
Bland brødet med presset hvidløg, salt, persille og olivenolie. Det skal blive en løs masse.
Del tomaterne i halve. Salt snitfladen let og læg en klat af paneringen på.
Når stegetermometeret viser 70 grader tages stegen ud af ovnen. Øg varmen til 225 grader. Smør sennep over stegen og dæk med resten af paneringen. sæt tomaterne i ovnen og lad dem bage i ca. 12 minutter til paneringen er sprød.
Lad kødet hvile lidt inden det skæres ud i tynde skiver. Pisk skyen med hvidvin og si den over i en gryde. Lad den koge kraftigt et par minutter – og server så retten.
Forslag til tilbehør:
Server stegen med tomaterne, løgene, skyen samt råstegte kartofler (eller kartoffel både)
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(8 stemmer)
Opskriften er vist 12871 gange, og udskrevet 361 gange.
Kommentarer
- 0000-00-00 00:00:00 den er lidt sur!
Line - 0000-00-00 00:00:00 MUMS!!!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider