Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Helstegt lammeryg

Helstegt lammeryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt lammeryg, billede 4 Helstegt lammeryg, billede 1 Helstegt lammeryg, billede 2 Helstegt lammeryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lammeryg 1-2 kg
1 tsk.merian
1 tsk.timian
 salt
 friskkværnet peber
2 fedhvidløg
 
 Sovs:
½ l.sky fra panden og ekstra vand eller bouillon
2 spsk.smør
1-2 spsk.hvedemel
1 dl.fløde
 
Opskrift:
Fedtlaget skæres igennem midt på, over rygtappen, og fedtet løsnes fra kødet, men skæres ikke helt af. Fileterne renses for sener og hinder. Få slagteren til at gøre det.

Gnid kødet med krydderierne og læg ryggen i et ovnfast fad. Brun den ved 225 grader C i 15 minutter.

Dæmp varmen til 200 grader C. alm. ovn og kom 3 dl vand eller bouillon i fadet. Lad den stege yderligere i ½ time.

Sovs:
Smelt smørret i en gryde og drys mel over. Tilsæt skyen og vand eller bouillon lidt efter lidt, spæd til med fløde. Tilsæt kulør og smag det godt til.

Filetterne skæres af benene og skæres i skrå skiver. Kødet kan lægges tilbage på ryggen og serveres herpå.

server sovsen til, sammen med små kogte kartofler og broccoli, gulerødder, blomkål, bønner eller ærter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (26 stemmer)

Opskriften er vist 150279 gange,
og udskrevet 3943 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ove Poulsen  -  2020-04-09 09:34:58
Super opskrift, gik rent ind.

Peter Blaabjerg   -  2018-10-25 08:23:44
Supert

  -  2009-01-24 16:20:49
2 Laubærblade kan bruges i stedet for merian

  -  2008-12-30 21:22:36
Vi er meget tilfredse. Specielt for de 4 billeder. Vi har læst og læst og studeret vores tre rygge på bordet. Og nu fandt vi denne side. Tak.

louise  -  2008-11-24 14:05:43
fantastisk at der er tilføjet billeder med klargøring. det gør det noget nemmere at se hvordan det skal gøres.