Portnerkonens lammeryg

Portnerkonens lammeryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.dobbelt lammeryg med ben
 salt
 sort peber
100 g.stribet flæsk
500 g.gulerødder
2 storeløg
2 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
1 spsk.tørret timian
1 tsk.tørret salvie
2 laurbærblade
5 dl.tør hvidvin
750 g.tomater
1-2 spsk.bouillonpulver
 
Opskrift:
Få slagteren til at save ribbenene korte. Gnid kødet grundigt ind over det hele med salt og peber og snør det til en rund steg med bomuldsgarn. Skær flæsket i terninger. Skrab og skyld gulerødderne og skær dem i stave. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Hvidløgsfedene pilles og halveres.

Varm olien i en stor stegegryde, kom flæsketerningerne i og lad fedtet smelte af. Læg stegen i gryden og brun den godt på alle sider. Kom grøntsager og krydderurter i gryden, hæld vinen ved og lad det hele snurre for middel varme og under låg i 1 time. Derefter tilsættes tomaterne, som først er skoldet, flået og skåret i småstykker, og de koger med i 20 minutter.

Tag stegen op af gryden, fjern bomuldstråden og hold stegen varm. Grøntsagerne i gryden smages til med bouillonpulver og serveres for sig selv til stegen.

Hertil passer kogte kartofler eller flute.





karakterer:
Opskriften er vist 11926 gange,
og udskrevet 205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu