dobbelt lammeryg med ben1 kg. dobbelt lammeryg med ben
salt salt
sort peber sort peber
100
g.
stribet flæsk100 g. stribet flæsk
500
g.
gulerødder500 g. gulerødder
2
store
løg2 store løg
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
1
spsk.
tørret timian1 spsk. tørret timian
1
tsk.
tørret salvie1 tsk. tørret salvie
2
laurbærblade2 laurbærblade
½
l.
tør hvidvin½ l. tør hvidvin
750
g.
tomater750 g. tomater
1-2
spsk.
bouillonpulver1-2 spsk. bouillonpulver
Opskrift:
Få slagteren til at save ribbenene korte.
Gnid kødet grundigt ind over det hele med salt og peber og snør det til en rund steg med bomuldsgarn.
Skær flæsket i terninger.
Skrab og skyld gulerødderne og skær dem i stave.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Hvidløgsfedene pilles og halveres.
Varm olien i en stor stegegryde, kom flæsketerningerne i og lad fedtet smelte af.
Læg stegen i gryden og brun den godt på alle sider.
Kom grøntsager og krydderurter i gryden, hæld vinen ved og lad det hele snurre for middel varme og under låg i 1 time.
Derefter tilsættes tomaterne, som først er skoldet, flået og skåret i småstykker, og de koger med i 20 minutter.
Tag stegen op af gryden, fjern bomuldstråden og hold stegen varm.
Grøntsagerne i gryden smages til med bouillonpulver og serveres for sig selv til stegen.
Hertil passer kogte kartofler eller flute.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10272 gange, og udskrevet 180 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider