Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farseret ryg af gotlam med tomatcreme

Farseret ryg af gotlam med tomatcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1,5 kg.ryg af gotlam eller andet lam med mørbrad
200 g.flødeost naturel
2 æg
1 spsk.purløg, hakket
1 spsk.persille, hakket
1 spsk.esdragon, hakket
1 fedhvidløg, knust
 salt
 peber
 smør til bruning
 
 Creme:
8 modne tomater, eller i dåse flåede
½ tsk.eddike
1 spsk.olie
1 fedhvidløg, finthakket
1 kvisttimian
 dl.hønsefond eller lammefond
50 g.flødeost naturel
 salt
 peber
 


Opskrift:

Mørbraden skæres først fra ryggen. Derefter udbenes resten, således at de to filet’er hænger samme i et stykke. Endelig skæres ureelt småkød fra benene.

Mørbraden brunes ganske let og krydres med salt og peber. Det ureelle kød hakkes og røres til en fars med flødeost, urter og hvidløg. Let piskede æg røres i, og farsen smages til. Har man en foodprocessor, kan alle ingredienser til farsen hurtigt hakkes og røres sammen heri.

Farsen fordeles på indersiden af den udbenede ryg. Mørbraden lægges midt i, kødet rulles sammen og snøres med kødtråd som en tyk pølse.
Den brunes let i smør, og færdigsteges i ovnen ved 200 grader. Giv den to gange 20 minutter, med et 20 minutters hvil mellem hver Krydres med salt og peber.

Tomatcreme:
Tomaterne skoldes og befries for skind og kerner og hakkes groft. De svitses let i olien i en kasserolle tilsat eddike og hvidløg. Timian og fond tilsættes, og det koges livligt til det er reduceret til det halve. Timian fjernes og flødeost piskes i saucen i små klumper. Efter smag kan saucen yderligere monteres med lidt koldt smør, der piskes i den varme, men ikke kogende sauce i små klumper. Til sidst smages til med salt og peber.

Server kødet tallerkenanrettet i pæne skiver på en bund af tomatcreme, og giv små kogte kartofler og årstidens bedste grøntsager.

Tips:

Det er ingen skam at bruge dåsetomater, som ofte smager af mere end de friske.

Lammenyren sidder ofte med på ryggen. Hvis det er tilfældet, kan den skives, ristes let i smør og serveres til retten.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7506 gange,
og udskrevet 173 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu