Læg hamburgerryggen i kogende vand. Kog den i 30 min., men vandet må kun lige skælve.
Skær hamburgerryggen i ca. 1 cm tykke ”snydeskiver”, dvs. således, at den stadig hænger sammen i bunden (som en bog) Skær emmentaleren i skiver og anbring osteskiver, drysset med friskkværnet peber, og salvieblade mellem kødskiverne.
Læg hamburgerryggen i et ovnfast fad. Smør et tyndt lag smør på overfladen og drys en blanding af rasp og reven ost (gerne parmesan) på. Gratinér ved 250 grader C. alm. ovn, til det får en gylden farve - ca. 7 min.
Kogte grøntsager, f.eks. broccoli eller ærter og gulerødder vil være godt tilbehør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(13 stemmer)
Opskriften er vist 62653 gange, og udskrevet 1459 gange.
Energi:
KJ total 8587 (2044 kcal)
KJ pr. Pers. 2146 (511 kcal)
Vægt ialt 1063 gram
Vægt pr. Pers. 265 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 807 KJ (192 kcal) Protein 20.0 gram Fedt 11.6 gram Kulhydrat 2.2 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Palle - 2013-07-12 21:10:28 Man kan skifte osten ud med annasskiver.
Det giver en dejlig friskhed.
bedste - 2012-08-20 00:29:46 det lyder bare så godt. Det laver jrg snarest
Ida D. - 0000-00-00 00:00:00 Rigtig god ret. Nem at lave. Men vi synes at hamburgerryggen skal koge lidt længere ca. 1 time pr. kg altså 45-50 minutter for 800 g.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider