Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalkun à la Sabra

Kalkun à la Sabra, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunschnitzel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalkun à la Sabra, billede 4 Kalkun à la Sabra, billede 1 Kalkun à la Sabra, billede 2 Kalkun à la Sabra, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.kalkunschnitzler
2 dl.friskpresset appelsinsaft
2 dl.tør hvidvin
½ appelsinskal skåret i skiver
1 tsk.salt
1 tsk.peber
1 tsk.rosenpaprika
1 finthakket løg
8 grønne oliven uden sten (blancheres for at fjerne saltsmagen)
 Olivenolie til stegning
 Frisk mynte eller dild
 


Opskrift:

Appelsinsaft, vin, appelsinskal, salt, paprika og peber blandes i en stor skål, hvorefter kalkunschnitzlerne lægges i. Skålen stilles herefter koldt i to timer.

Kødet tages op og tørres med køkkenrulle. I en dyb pande varmes olien op til middelhøj varme. Kødet brunes på alle sider og fjernes derefter fra panden.

På den samme pande svitses det finthakkede løg over svag varme indtil det tager farve. Marinaden hældes nu i panden og får nu lov til at simre i 10 minutter. Omrøres af og til.

Kødet tilsættes nu og simrer under låg i ca. 35 minutter, eller indtil kødsaften er klar. Kødet overhældes af og til med marinaden.

Læg nu kødstykkerne i et opvarmet fad, og hold dem varme. Skum herefter overskydende fedt af sovsen. Tilsæt oliven og lad sovsen koge ved høj varme, indtil den bliver skinnende og begynder at blive tykkere. Hæld den over kødet og pynt med mynte/dild.

Serveres med løse ris, challa og hvidvin.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 15542 gange,
og udskrevet 176 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2010-06-05 08:35:45
Retten er som sådan god nok, men tiderne holder slet ikke. Marinaden skal kun koge et par minutter i stedet for 10, og kodet skal måske have 10-15 minutter i stedet for 35. Ellers vil der ikke være noget sovs tilbage.