|
600 |
gram |
Kalkunschnitzel600 gram Kalkunschnitzel
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Stegning:
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
3 |
|
Æggeblommer3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
|
1 |
|
Citron, saften heraf1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
|
2 |
tsk. |
Maizena majsstivelse2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
3 |
dl. |
Hønsebouillon3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber, hvid Peber, hvid
|
|
|
|
|
|
Salat:
|
4 |
|
Tomater, friske4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
1 |
|
Løg, pillet vægt1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
|
|
|
|
|
Tilbehør:
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
|
| |
Citronsaucen:
Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes.
Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til.
Server med kogte kartofler og tomatsalat.
|