Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ayam Panggang (krydret ovnstegt kylling)

Ayam Panggang (krydret ovnstegt kylling), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Oprindelsesland : Indonesien

IndonesienIndsendt :


Ayam Panggang (krydret ovnstegt kylling), billede 4 Ayam Panggang (krydret ovnstegt kylling), billede 1 Ayam Panggang (krydret ovnstegt kylling), billede 2 Ayam Panggang (krydret ovnstegt kylling), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
   
3 tsk. Rød chilipeber
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Syltede grønne peberkorn
2 tsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
2 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Gurkemeje, stødt
1 spsk. Limesaft
   
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn. Skær kyllingen over i to halvdele med en stor kniv eller fjerkræsaks. Skær på langs af ryggrad og brystben. Undgå at vingerne brænder på ved at lægge dem ind under kyllingen. Læg kyllingen med skindsiden opad på en rist i en bradepande og steg den i ovnen i 30 minutter.

Mens kyllingen steger, lægges chili, hvidløg, peberkorn og farin i en lille food-processor eller morter og blendes eller stødes, indtil blandingen er jævn. Tilsæt soyasauce, gurkemeje og limejuice og fortsæt, til det er blandet godt sammen.

Smør krydderiblandingen jævnt ud over kyllingen og fordel smørstykkerne ovenpå. Steg i 25-30 minutter mere eller indtil kyllingen er gennemstegt.

Kan både serveres varm og ved stuetemperatur. Pyntes evt. med limebåde og friske urter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (33 stemmer)

Opskriften er vist 100412 gange,
og udskrevet 1571 gange.


Energi:
KJ total 7404 (1762 kcal)
KJ pr. Pers. 3702 (881 kcal)
Vægt ialt 1578 gram
Vægt pr. Pers. 789 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 469 KJ (111 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Den bløde mand  -  2011-01-20 19:59:07
@vivi Jeg tror du skal regne vægten af benene fra... Det er ikke alle der spiser dem :-)


vivi  -  2010-03-13 13:11:10
er der nogen som kan spise 750g kylling?


Per  -  2009-09-05 12:59:28
Vi serverede nanbrød til selvom det godt nok er indisk, men retten kan også fordanskes lidt med en grøn salat eller pommes frits.


Lone  -  0000-00-00 00:00:00
For dem, der kan tåle stærk mad, er det her en helt fantastisk ret!