Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter

Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter, billede 4 Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter, billede 1 Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter, billede 2 Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteletter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sursød-rabarbersauce:
150 gram Rabarber renset vægt
0.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
   
800 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
1000 gram Kartofler nye
   
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Sursød-rabarbersauce:
Rens rabarberne og skær dem i ca. 1 cm. stykker. Kog dem med lidt vand og sukker ved svag varme indtil de er lige ved at koge ud. Vand eller bouillon, eddike, sukker og sambal oelek piskes i og bringes i kog. Tilsæt majsstivelsen udrørt i koldt vand og kog saucen igennem. Smag til med ingefær og salt og evt. mere sukker og sambal oelek. Lad saucen køle lidt af.


Skær de grove ender af aspargesene og kasser dem. Del hver asparges i 3 stykker med lange skrå snit.


Kog kartoflerne og hæld vandet fra dem og lad dem dampe tørre. Steg koteletterne i 1 spsk olie på en varm pande, eller grill dem ca. 2 min. på hver side. Varm en wok eller en stor stegegryde og lynsteg aspargesene i 1 spsk olie ca. 2 min.

Vend ca. 1 1/2 dl af saucen i. Vend resten af saucen med kartoflerne. Anret kartofler og asparges på et stort fad med de stegte/grillede koteletter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (25 stemmer)

Opskriften er vist 99705 gange,
og udskrevet 2470 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Beth  -  2017-05-08 09:29:05
Saucen er meget stærk.


SpejderLasse  -  2013-05-26 11:38:57
Lækker sursød sauce. Den kan også bruges til meget andet.