Asparges og nye kartofler i sur-sød sauce med koteletter

Asparges og nye kartofler i sur-sød sauce med koteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Asparges og nye kartofler i sur-sød sauce med koteletter, billede 4 Asparges og nye kartofler i sur-sød sauce med koteletter, billede 1 Asparges og nye kartofler i sur-sød sauce med koteletter, billede 2 Asparges og nye kartofler i sur-sød sauce med koteletter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sur-sød sauce:
150 gram Rabarber, renset vægt
0.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
   
800 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
1000 gram Kartofler, nye
   
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Sur-sød sauce:
Rens rabarberne og skær dem i ca. 1 cm. stykker. Kog dem med lidt vand og sukker ved svag varme indtil de er lige ved at koge ud. Vand eller bouillon, eddike, sukker og sambal oelek piskes i og bringes i kog. Tilsæt majsstivelsen udrørt i koldt vand og kog saucen igennem. Smag til med ingefær og salt og evt. mere sukker og sambal oelek. Lad saucen køle lidt af.


Skær de grove ender af aspargesene og kasser dem. Del hver asparges i 3 stykker med lange skrå snit.


Kog kartoflerne og hæld vandet fra dem og lad dem dampe tørre. Steg koteletterne i 1 spsk olie på en varm pande, eller grill dem ca. 2 min. på hver side. Varm en wok eller en stor stegegryde og lynsteg aspargesene i 1 spsk olie ca. 2 min.

Vend ca. 1 1/2 dl af saucen i. Vend resten af saucen med kartoflerne. Anret kartofler og asparges på et stort fad med de stegte/grillede koteletter.





karakterer:
Opskriften er vist 107927 gange,
og udskrevet 5482 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10956 (2608 kcal)
KJ pr. Pers. 2739 (652 kcal)
Vægt ialt 2959 gram
Vægt pr. Pers. 739 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 370 KJ (88 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-08 09:29:05
Saucen er meget stærk.

  -   2013-05-26 11:38:57
Lækker sursød sauce. Den kan også bruges til meget andet.