Kalkun og grønsager i sur- og sød sauce

Kalkun og grønsager i sur- og sød sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalkun og grønsager i sur- og sød sauce, billede 4 Kalkun og grønsager i sur- og sød sauce, billede 1 Kalkun og grønsager i sur- og sød sauce, billede 2 Kalkun og grønsager i sur- og sød sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kalkun:
600 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
100 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
1 pt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
0.5 Grøn chilipeber
   
  Sauce:
3 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
10 gram Salt, fint 1 tsk. 6 gram
1 spsk. 18 gram
1 dl. 120 gram

200 gram Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 dl. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Chili, stødt
evt. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kalkun:
Kalkunbryst skæres i strimler. Grønsagerne renses og skæres i strimler. Kalkunkødet brunes af på en varm pande og småsteger i 2 minutter. Grønsagerne tilsættes og steger med i 3-4 min. uden at tage farve. Sur/sød saucen kommes på (se nedenstående) og det hele koges igennem.

Sur / sød sauce:
Alle ingredienser blandes sammen og bringes i kog. Smages til og hældes over kød og grønsager. Er saucen for tynd, kan den eventuelt jævnes med en anelse maizenamel udrørt i koldt vand.

Anretning:
Det hele anrettes på en pæn tallerken. Pyntes ved serveringen med finthakket purløg. Serveres med løse ris samt groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 44289 gange,
og udskrevet 1844 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10033 (2388 kcal)
KJ pr. Pers. 2508 (597 kcal)
Vægt ialt 2620 gram
Vægt pr. Pers. 655 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 382 KJ (91 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 14.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-26 06:01:53
Alt for meget Eddike og sukker i sur-sød sovsen. Man kan med fordel ændre den til 150 ml Eddike, 200 ml vand, 150g sukker og mildne den lidt med 100 ml madlavningsfløde i stedet for maizena mel (jeg brugte en 18% med vedemel der stod i køleskabet)

  -   2011-03-10 20:33:07
Det ser rigtig lækkert ud, jeg tror dog jeg vil undlade ærterne.