Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvidvinsbraiseret kalkunbryst med basilikum

Hvidvinsbraiseret kalkunbryst med basilikum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvidvinsbraiseret kalkunbryst med basilikum, billede 4 Hvidvinsbraiseret kalkunbryst med basilikum, billede 1 Hvidvinsbraiseret kalkunbryst med basilikum, billede 2 Hvidvinsbraiseret kalkunbryst med basilikum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
300 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
8 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kalkunbrystet krydres med salt og peber og brunes i smørret i en gryde. Brystet tages op.

Gulerødder i skiver, hele hvidløg og rødløg i halve skiver sauteres i smørret sammen med den friske basilikum (tørret basilikum kan bruges i nødstilfælde).

Efter 5-10 minutter kommes brystet i gryden, tilsæt hvidvin og bouillon og lad det snurre videre under låg i ca. 40 min. Tag brystet op og hold det lunt.

Smag fonden til med salt og peber, tilsæt evt. lidt ekstra hønsebouillon og montér til slut med en klat smør.

Hæld grøntsager og fond op på et fad og anret kalkunbrystet i fine skiver ovenpå.

Nye kartofler med pil drysset med persille eller hele kartofler sauteret i smør/olie med salt og hvidløg.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 59597 gange,
og udskrevet 1432 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7401 (1762 kcal)
KJ pr. Pers. 1850 (440 kcal)
Vægt ialt 1921 gram
Vægt pr. Pers. 480 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 385 KJ (91 kcal)
Protein 9.6 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sune  -  2009-12-30 18:48:08
Er en rigtig god ret bruge den selv til nyt år i år..

anastasia  -  0000-00-00 00:00:00
smager rigtig godt og er nem at lave!! dejlig mad både til hverdag og fest