Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt kalkunbryst i gorgonzolasauce

Helstegt kalkunbryst i gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt kalkunbryst i gorgonzolasauce, billede 4 Helstegt kalkunbryst i gorgonzolasauce, billede 1 Helstegt kalkunbryst i gorgonzolasauce, billede 2 Helstegt kalkunbryst i gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Sauce:
150 gram Gorgonzola
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
400 gram Båndpasta, frisk
250 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
   
  Pynt:
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
100 gram Hasselnøddeflager
   
Opskrift:
Kom olie i en dyb pande eller gryde og brun kødet godt på alle sider. Hæld hvidvin, bouillon og de hele fed hvidløg ved og læg låg på. Vend kødet hvert 5. minut under stegningen. Steg kødet 35 min. i alt.

Pak det færdigstegte kød godt ind i stanniol og dæk med et viskestykke. Lad kødet hvile 10-15 min.


Smelt osten i stegesaften og rør til en jævn sauce. Spæd evt. med lidt bouillon. Tilsæt fløde, kog den jævn og smag til.

Server kødet i tynde skiver med sauce, broccoli, pasta, et drys persille og ristede nøddeflager.

Tips:

I stedet for gorgonzola kan bruges anden mild blåskimmelost eller pikantost


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (23 stemmer)

Opskriften er vist 67080 gange,
og udskrevet 3598 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14899 (3547 kcal)
KJ pr. Pers. 3724 (886 kcal)
Vægt ialt 2208 gram
Vægt pr. Pers. 552 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 674 KJ (160 kcal)
Protein 12.0 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

BM  -  2009-10-14 13:07:06
Nøjes med at brune kødet på alle sider. Rul køddet i en blanding af salt, pebber, frisk revet parmesan og finthakkede valnødder. Kom herefter bacon om og steg kødet færdig i ovnen. Pga øvrige ingredienser, vil der være rigelig smag til sovs.

rikke  -  2007-04-05 09:40:17
uden at ha smagt denne ret vil jeg skyde på at lidt salt på kødet ville gøre underværker...

Niels  -  0000-00-00 00:00:00
Sovsen er fantastisk! - kalkunkødet er kedeligt. Hvordan får man det til at smage af noget?

Catstail9nhnetzero  -  0000-00-00 00:00:00
istedet for hvidløg brug citronpebber og Basil for krydderi , og for grønsag brug indiansk sød karoffel rod. Det giver kødet en sursød smag som passer tilosten. Kalkun i sig selv er ret smagløgst, især det hvide .

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
glæder mig til at smage saucen ostene er lækre..

Eva  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med valnøddekerner istedet for nøddekerner og stegte kalkunschnitzler istedet for "kogt" bryst !

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Hej Per,...Det er bare så lækkert endelig en der tør brug en dejlig ost som blåskimmel i sine retter. Har haft meget glæde af dine opskrifter,..men kunne godt bruge nogle flere hvori der indgår nogle dejlige oste . Knuz

Linda  -  0000-00-00 00:00:00
Saucen smager godt men selve kalkunbrystet smager ikke rigtig af noget