Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chokolademousse 02

Chokolademousse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokolademousse 02, billede 4 Chokolademousse 02, billede 1 Chokolademousse 02, billede 2 Chokolademousse 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æggeblommerne og sukker piskes hvide.

Chokoladen smeltes over vandbad og piskes i æggemassen.

Fløden piskes og vendes forsigtigt i.

Anret i portionsglas og sæt moussen i køleskab i et par timer.

Pynt med lidt flødeskum og eventuelt jordbær el. mandelflager


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolademousse

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (275 stemmer)

Opskriften er vist 464257 gange,
og udskrevet 9198 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6962 (1657 kcal)
KJ pr. Pers. 1740 (414 kcal)
Vægt ialt 423 gram
Vægt pr. Pers. 105 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1645 KJ (391 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 31.8 gram
Kulhydrat 23.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jannie  -  2019-10-16 14:11:47
Brug chokolade med appelsin og du får en fantastisk mousse. Skal laves igen.

Carina  -  2017-05-09 17:54:27
Hvor længe kan den holde sig på køl? Her tænker jeg, om man kan lave den 2-3 dage inden man skal bruge den?

Ane  -  2017-04-16 17:03:41
Mega god chokolademousse, så let og luftig. Der kan evt. tilsættes lidt revet appelsinskal.

Helle  -  2017-03-25 00:32:27
Uh, den er god, lavede den med de blendede chokoladestykker i og det var et hit. Der var dog brev enighed ved bordet om, at portionerne godt kunne være større. 2 l Margrete skål til hver. ;)

  -  2016-12-24 10:34:41
Lavede opskriften til 8 personer men glemte at smelte dobbelt så meget chokolade. Opdagede fejlen lige efter fløden var blevet tilsat -for sent. Vi tog en change og blendede de sidste 100 gram chokolade til pulver og rørte det i.. Mums kan anbefales :) det giver en smule struktur uden at være grynet( det blendede chokolade smelter lynhurtigt i munden)

Jette  -  2016-04-05 14:05:12
Vores absolutte favorit opskrift, den er så god og hurtig at fremstille.

Anna  -  2016-01-01 19:48:20
Resterne kan desuden fryses ned og spises som en lækker flødeis.

Anna  -  2015-12-30 15:57:02
Hurtig og nem at lave, men smagte samtidig fantastisk!!!

Den anonyme  -  2015-05-13 14:57:37
Det smager SÅ godt

Karina  -  2014-12-29 18:13:01
Kan den laves om formiddagen hvis den først skal spises om aftenen ??

Julie  -  2014-09-20 15:14:27
Jeg prøvede at lave den men det så helt forkert ud og smagte slet ikke normalt? Ved ikke hvad jeg har gjort galt?

laursen_b  -  2014-09-06 02:15:34
Kan man fryse den og hvor længe kan den holde sig i køleskab

Susanne 40   -  2014-08-31 13:30:18
Fintrevet skal fra 1 appelsin til 8 pers. smager godt i.

Susanne 40   -  2014-08-31 13:28:48
Man kan sagtens bruge hele æg, blot man putter lidt mere sukker i og så pisker på røremaskinen indtil det er absolut stift! TIP: Smelt chokolade i mikro-ovnen og tilsæt derefter en lille slat af den ikke-piskede fløde, rør godt rundt til den er flydende og vend det nu ned i æggemassen. På denne måde undgår du, at chokoladen gryner/stivner imens du står og tilbereder moussen.

Per  -  2014-07-25 20:29:47
Du skal regne med at det er antal blommer og ikke bæger, men du kan sagtens bruge 4 blommer så du ikke får 1 blomme i overskud.

Thgcf  -  2014-07-17 13:20:12
Når der står 3 past. Æggeblommer er det så 3 bæger? Fordi der er 2 i en bæger! Er lidt forvirret! Hvad brugte du? 3 bæger æggeblommer?

Gullermanden  -  2014-07-07 10:18:31
Hej med jer, lækker mousse :)

Maiken  -  2014-03-02 20:03:43
Den virker lovende, og den har fået gode karakterer. Hvis jeg skal bruge den i en lagkage, kan jeg så lave det i en skål dagen før og samle lagkagen på dagen, eller falder moussen sammen, hvis man rører i den på dagen? Hvordan gør I normalt?

  -  2013-09-07 14:58:09
jeg kom ved et uheld til at købe hele pastureret æg kan man godt bruge dem i stedet for?? hurtigt skal holde middag i aften hvad skal jeg gøre??? :)

  -  2013-05-28 10:34:52
Hva mener de med vandbad??

..  -  2013-02-17 18:45:35
Perfekt i lagkage :-)! Kan også laves med hvid- eller mælkechokolade, det smager fantastisk :-)

Julie  -  2012-12-31 12:29:14
Jeg lavede moussen sammen med min mor og hun fortalte mig at den bliver grynet hvis man ikke for rørt hurtigt nok rundt når man tilsætter chokoladen. Så sør for at få rørt det hurtigt og grundtigt sammen når chokoladen kommer i ;-) Jeg glæder mig til at smage den :)

Lærke  -  2012-12-14 21:34:47
Lyder lækkert med Toms skildpadder... Kan det anbefales at lave en "after eight" -udgave? Det bliver den første chokolademousse, jeg laver. Har kun smagt to kedelige før. Er der nogle gode pynte-/ serveringsforslag?

Person  -  2012-10-06 18:31:16
Kan man bruge kakao eller Nutella( noget lignende ) istedet for chokolade??

Sarah  -  2012-08-07 15:41:49
Super lækker dessert! Har lavet den mange gange og den slår aldrig fejl

Trine  -  2012-07-31 20:01:24
Sikke en succes.. Kan klart anbefales..!! Jeg lavede den med mørk chokolade 70% med orange smag og pyntede den med flødeskum og appelsin skåret i kvadrater(1cm x 1cm x 1cm).. Jeg blev beordret at lave det igen til næste familiefest.. :)

Kathrine  -  2012-07-28 14:56:46
Fantastisk dessert. Super nem at lave, kæresten var ellevild med den :D

Hm..  -  2012-05-10 18:11:20
Ad, den smager godt nok meget af smør! Wradr. Anbefales IKKE herfra, det er spild af tid og det smager af chokolade og smør! Og den tar hunered år at lave så den skal IKKE laves, hvis det står til mig.

  -  2012-04-07 19:12:50
Kathleen > Prøv at piske æg og sukker meget længe, ca 7- 8 min og lad sjokoladen køle lidt af, så den ikke føles varm på fingeren. Er sjokoladen for varm kan æggene ikke lide det og moussen bliver grynet. Du kan sagtens lave den dagen i forvejen. Held og lykke

mulle  -  2012-03-24 08:08:33
en god og cremet mousse den smager meget af kakao:)

Vivi  -  2012-03-16 12:35:14
Lyder til at en del har problemer med en for høj temperatur, mon ikke problemet er løst ved at bruge en elektrisk chokoladesmelter?

JJ  -  2012-03-09 17:27:08
Super lækker og nem opskrift, topkarakterer herfra!!

L.H.  -  2012-03-02 14:54:06
Jeg har netop lavet denne mousse og jeg valgte at prøve skildpadde-versionen... Fantastisk, mums hvor smager det godt. Og så er den super nem at lave, takket være alle de små fif der er i kommentarerne nedenfor. Tak for det!!

Sofie s.k.  -  2012-02-25 09:44:31
Super lækker Prøv måske at proppe jordbær på toppen. Det smager rigtig godt. Mmmmmmmm............

Nanna  -  2012-01-18 23:12:52
Fantastisk Opskrift. :)

Nanna  -  2012-01-02 21:14:05
Nogen der har en ide om, man kan putte det i en lagkage, eller bliver det noget skidt ?

Jane  -  2011-12-20 16:13:51
Super awesome og super fantastisk! Nice opskrift, også for sådan nogle på min alder! -Jane 98 år

Lena  -  2011-12-13 09:09:03
Lavede denne mousse som dessert til mandens herre-julefrokost. Lavede den med chili-chokolade, og tilsatte en lille smule chilipulver - de var VILDE med den og synes den var rigtig "fræk" og anderledes, og skålene var slikkede:)

camilla  -  2011-11-25 13:23:43
Hvis din chokolademousse er blevet grynet kan det skyldes to ting. Enten kan der være kommet vand op i chokoladen fra vandbadet, så bliver chokoladen fuldstændig stiv og grynet, faktisk lige til at smide ud. Det andet der kan være sket er at chokoladen har været alt for varm når den bliver hældt over i æggemassen. Hvis du er opmærksom på disse to ting kan det næsten ikke gå galt.

Sara  -  2011-07-21 18:51:50
Det er simpelthen en super dejlig ret! Vi brugte dog Toms Skildpadder som chokoladen, og knust Daim i moussen. Det var en KÆMPE succes! Jeg har lavet den for hele familien, og de var allesammen vilde med retten!

Helena  -  2011-07-08 12:41:27
En dejlig dessert. nu da man bruger rigtigt meget tapas stil. På mit arbejde i køkkenet (sygehus) laver vi dem i små mini plast skåle med låg, og stiller dem i fryseren, nem at tage op, tør hurtigt, og man har altid noget lækkert at byde på, bruger det også hjemme, har flere forskellige slags, ser indbydene ud at der står flere slags og at man selv kan vælge. (jorbærfromage - cheeskage - chokomusse ) og alt kan fryses. lige klar til gæster.

Laura  -  2011-07-04 18:08:40
Er det bare 2 timer?

Mig :D  -  2011-06-14 19:28:49
Er det en okay choko mousse ??? Har også hørt at den kan laves med kakao pulver

_Smiley_  -  2011-05-27 16:48:59
SKAL man bruge de glas på billedet?

Katja  -  2011-05-27 15:31:44
Den er super lækker og let at lave!

Louise  -  2011-05-24 10:57:15
Har lavet moussen med hvid chokolade og ananas. Helt super. For at chokoladen bliver perfekt skal man smelte 2/3 over vandbad, tage det af vandbadet og vende resten i. Da bliver den fint tempereret.

Louise  -  2011-05-24 10:57:15
Har lavet moussen med hvid chokolade og ananas. Helt super. For at chokoladen bliver perfekt skal man smelte 2/3 over vandbad, tage det af vandbadet og vende resten i. Da bliver den fint tempereret.

Rikke  -  2011-04-09 14:10:24
Jeg har lige lavet den for en halv time siden, og jeg glæder mig super meget til, at den er færdig (:

Sarah  -  2011-03-29 11:41:59
Jeg Skal Lige Vide... Er Den Ikke Lidt For Mørk?

Sarah  -  2011-03-29 11:40:29
Kan Sgu ikke give den karakter... jeg kom til at hælde 2,5 dl. sukker i istedet for 2 spsk

Amanda  -  2011-02-24 19:51:19
Mmmmm.. Den var skøn - TAK :-)

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her