Svenskpølseret

Svenskpølseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :
Svenskpølseret, billede 4 Svenskpølseret, billede 1 Svenskpølseret, billede 2 Svenskpølseret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Pølser
0.5 tsk. Paprika, edelsuss
750 gram Kogte kolde kartofler
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Pil løger og hak det fint. Skær pølserne i skrå skiver. Skær kartoflerne i skiver.

Brun fedtstoffet let i en tykbundet gryde. Svits løgene til de er klare og gyldne, tilsæt pølser og paprika, og svits dem med. Dæmp nu for varmen.

Tilsæt kartoffelskiverne, tomatpure og mælk. Bland alt godt sammen. Tilsæt salt og friskkværnet peber. Lad retten småkoge ca. 5 minutter. Tilsæt piskefløden og lad retten småkoge i yderlig 5 minutter.

Drys purløg over og server.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Svensk pølseret

karakterer:
Opskriften er vist 301385 gange,
og udskrevet 16155 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (300 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11812 (2812 kcal)
KJ pr. Pers. 2953 (703 kcal)
Vægt ialt 1945 gram
Vægt pr. Pers. 486 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 607 KJ (144 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-24 15:45:28
Søndagsret, og idag er søndag. Min datter (5 år) kan ikke lide tomater, men hun ved ikke at ketchup er lavet af tomater (og jeg fortæller det ikke). Men hun kan lide pølser, så pølseret går lige ind, og denne opskrift er god, jeg undlader dog fløde.

  -   2013-01-15 16:31:47
Ingen fløde og mere mælk og tomatpure. Der må nemlig godt være mere sovs til den angivene mængde kartofler og pølser.

  -   2012-02-17 18:46:03
Svensk (dansk pølseret) smager dejligt når den bliver lavet rigtigt. Men som også andre har kommenteret, så er den bestemt ikke af svensk oprindelse. I SE har man mange forsk. korvgrytor (dk. pølsegryderetter) men bestemt ikke som den typiske danske med røde pølser, løg og masser af ketchup. Ligesom frikadeller er der ligeså mange opskrifter som husmødre og ingen af dem er vel mere original end den anden.

  -   2012-01-14 18:45:04
Rigtig god opskrift. Både min kæreste og jeg er vild med den, vi tilsatte dog lidt ekstra paprika og 2 fed hvidløg, det gav den lige et ekstra pift (:

  -   2011-09-01 18:06:57
nemt og lækkert. jeg puttede en spiseske neutral smelteost i, istedet for fløde:)

  -   2011-08-26 17:54:15
Den svenske "pølse gryde" er noget andet. "Svensk Pølseret" blev opfundet af det danske campingfolk, der på deres ture til Sverige fandt retten nem at lave over et enkelt gasblus eller ligende.

  -   2011-08-01 14:38:26
Jo retten er svensk, bare at den hedder korv gryta (pølse gryde) og er lavet med falu korv, som er lidt ala røget medister

  -   2011-07-17 17:40:48
super lækkert mad, smager rigtig godt. (;

  -   2011-03-16 10:46:21
Smager bare super godt...

  -   2010-09-20 11:34:01
smager ikke af ret meget men nem at lave

  -   2010-02-18 17:48:27
Elsker bare denne her ret, laver den tit og min familie jeg bor ved elsker den :)

  -   2009-11-27 17:46:51
Den er næm at lave og smager rigtig godt.

  -   2009-09-10 18:17:22
Det är inget fel på den här rätten men den är inte svensk. Jag hade inte hört talas om den förrän jag kom till Danmark, och jag har frågat landsmän från olika delar av Sverige, ingen känner till den. Det är faktiskt en äktdansk rätt. Det skulle vara mycket intressant om någon vet varifrån namnet stammar. Norrländsk pölsa är något helt annart och pølse heter korv på svenska.

  -   2009-02-26 17:14:28
brug lidt karry og istedet for føld brug mælk og det er perfekt

  -   2009-02-17 15:49:44
Alt for fed ret efter min smag

  -   2009-01-24 20:16:24
jamen så må jeg da også til "kødgryden" og i gang med denne svenske ret:-) den får jo ret så fine anbefalinger med på bejen, tror dog at flütes, hvidløg og lidt salat vil gøre lykken i det lille hjem til denne ret

  -   2009-01-05 02:13:48
pft denne herlige ret op med en skål salat, :-iceberger, fint snittet augurk,cherry tomater,løgringe, feta osteterninger.Dressing:lagereddike,sukker og piskefløde.Smager dejligt ! Og matcher godt i farven-til retten.Mine tvillinger er stadig vilde med dette tilbehør,og nu er de trods alt blevet 16 år-har fået salat til siden de var ganske små. Venlig hilsen Marianne

  -   2008-12-05 08:36:32
Som svenskerne elsker den ??? De aner ik hvad det er ....Ha ha... Men dejlig nem ret. Jeg spiser med hjemmebagt rugbrød og sennep til.

  -   2008-04-19 12:14:01
God opskrift, pift den evt. op med lidt sennep det giver lige det sidste.

  -   2008-04-17 18:11:06
super lækker ret :) Nøj jeg er mæt

  -   2008-03-18 17:42:46
Det er en af de bedste opskrift på svenskpølseret

  -   2008-01-25 18:10:32
yam yam - super lækkert og dejlig nemt.

  -   2007-11-19 14:03:23
Super god opskrift.

  -   2007-10-04 11:42:06
Hvis man bruger pasta i stedet for kartofler så er det ikke Svensk pølserest men i stedet for Mormors Lørdags ret. Men brug tomatpure fra flaske i stedet for det er ikke så stærkt for ungerne

  -   2007-09-02 18:51:02
den er god.lige så mor lavet den!! :-)

  -   2007-08-29 18:16:19
Den er jo dejlig let at lave og smager godt, den kunne måske godt bruge et ekstra pift af et-eller-andet..

  -   2007-05-10 14:57:23
God opskrift, pift den evt. op med lidt chilli det giver lige det sidste.

  -   2007-01-30 16:36:02
Når vi har travlt, så bruger vi kartofler på glas. Det er en udemærket løsning og der er varm mad på 15 min.

  -   2007-01-23 09:56:26
Prøv lige at skære et par syltede agurker i tern og vend dem i, lige før servering.... giver lidt ekstra... smager ellers rigtig godt....

  -   2005-01-01 01:01:01
Kanon god opskrift, smager godt og er nem at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv med pasta gerne frisk i stedet for kartofler... det er hurtigere og det smager mindst ligeså godt...

  -   2005-01-01 01:01:01
den sender en tilbage i skolekøkkent den er nem og hurtig at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
den ægte svenske pølseret - som den laves i sverige

  -   2005-01-01 01:01:01
En af mine livretter maan.! Elzker det!

  -   2005-01-01 01:01:01
den er bedre med karry og paprika i.. så får den den rigtige smag :D god fornøjelse :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Ungerne elsker det, de spiser både 2 og 3 potioner(-:

  -   2005-01-01 01:01:01
I stedet for paprika kan man bruge en sjat kethup. Kethup har den helt rigtige smag til denne ret. Skulle man komme til at bruge for meget væde, så plejer jeg at jævne sovsen med kartoffelmospulver (kommer meget an på kartoflernes egenskaber).

  -   2005-01-01 01:01:01
se det her er føde selv jeg kan bikse sammen... og så smager det til gengæld bare UHMMMM

  -   2005-01-01 01:01:01
HURRAAAA endelig har jeg fundet den RIGTIGT Har lånt min bog ud og aldrig fået den tilbage TAK AK TAK

  -   2005-01-01 01:01:01
Retten er nem at lave, men det er også en tam smag. Har helt klart smagt bedre.

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en fantastisk pølseret! men der skulle ikke være løg og paprika i. det smager ikke så godt! Men ellers uden løg og paprika er den super lækker!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her