Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Helstegt oksemørbrad med Kryddersmør

Antal:
Pers. 10 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Oksemørbrad HelHøjtid: Nytår

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :


Helstegt oksemørbrad med Kryddersmør, billede 4 Helstegt oksemørbrad med Kryddersmør, billede 1 Helstegt oksemørbrad med Kryddersmør, billede 2 Helstegt oksemørbrad med Kryddersmør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Oksemørbrad, afpudset
   
  Kryddersmør:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Paprika
1 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
    Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold


Opskrift:

En istandgjort oksemørbrad på ca. 2000 g. snøres evt med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.

Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence.

Det påsmøres mørbraden, som steges ca. 25-30 minutter i en 250 grader C. alm. ovn.

Oksemørbraden tages ud og hviler i 20 minutter inden der skæres skiver af det.

Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være
Lidt rød 55-60 C.
Svagt rosa 60-65 C.
Gennemstegt 65-68 C.


Tips:

Undlad evt. smørret og gnid presset hvidløg og krydderier direkte på mørbraden, eller nøjes med at gnid med salt og peber og steg.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (399 stemmer)

Opskriften er vist 1079476 gange,
og udskrevet 48944 gange.


Energi:
KJ total 16691 (3974 kcal)
KJ pr. Pers. 1669 (397 kcal)
Vægt ialt 2263 gram
Vægt pr. Pers. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 737 KJ (175 kcal)
Protein 17.9 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 1.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Helstegt oksemørbrad med Kryddersmør

  -  2015-12-05 16:15:16
hvor meget mørbrad skal der til 7 personer

Hansen  -  2015-06-05 02:21:04
Super god og nem at lave

Bitten  -  2015-01-02 15:01:47
En helt og aldeles fantastisk opskrift - fulgte den slavisk og har aldrig fået så lækker en mørbrad før - og sovsen - ja, gjorde som Jesper nedenfor - siede stegeskyen og tilsatte 2,5 dl madfløde, lidt salt og peber og en klat smør = fremragende - topkarakter herfra

Anita  -  2014-11-09 11:53:28
Fantastisk opskrift, et hit til nytår. Laver alt forarbejdet om formiddagen, så er det bare at sætte mørbraden ind når gæsterne kommer.

Linda  -  2014-07-24 21:55:20
Skal stegen pakkes ind når den skal trække???

Anne  -  2014-01-08 09:14:50
Var et hit hos ALLE gæster - ung som gammel! Og nemt at forberede i forvejen :))) Købte i skyndingen 1pk Thiese hvidløgssmør + 1pk Thiese Persillesmør, og blandede så bare de to sammen med Herbes de Provence, og det blev super godt (kan dog sagtens klare lidt mere hvidløg, hvis man som os ELSKER hvidløg). Dejlig nemt at koge smør/stegesky op med piskefløde og smage til medens stegen hvilede. Lavede dertil hasselbagte kartofler, halve ovnbagte tomater, stegte skivede portobellosvampe, og en salat af: kogte grønne bønner, rødløg, olivenolie, GOD balsamico, samt Santa Maria's pebermix. Salaten gav lige det syrlige tvist, så det ikke blev for "tungt". MUMS - der blev spist igennem!

Anita  -  2014-01-06 19:16:36
31-12-2013 Super opskrift. brunede den allerede ved 13 tiden, og kom smørret på da den var kold. Så var den klar til stegning om aftenen.

  -  2013-12-27 16:47:09
Hold da op hvor smagte det godt. Tror det er den bedste oksemørbrad jeg har lavet til dato.

  -  2012-12-31 15:11:35
Karamella- Det ville være forfærdelig synd at give et så lækkert og fint stykke kød mere end på billedet efter min mening er der alt for mange der giver kød(kylling, svin, kalv mv) alt for lang tilberedning det er jo dræbt, tørt og kedelig for det meste. i stædet for saftigt og lækkert. Og jeg vil kalde det kødsaft det der er på brættet det er bestemt ikke blod...

Karamella  -  2012-11-23 21:53:43
Skal den virkelig være så rød som på billedet? Blodet løber jo ud af den!

[email protected]  -  2012-11-21 19:24:36
hej skal prøve drnne opskrift ser vil lækker ud (skal den pakkes ind i staniol under hviletiden

Rikke  -  2012-02-24 15:58:24
Vi prøver - jeg er spændt på at smage resultatet! :)

  -  2012-01-02 09:31:28
SUPER god opskrift, prøvede dan til Nytåret. 10 kokkehuer herfra.

Sofie..   -  2011-12-31 13:56:50
Ser rigtig lækker ud! :) <3

  -  2011-02-14 13:35:24
hold da op, det smager godt! 10

Lotte  -  2011-01-20 17:55:48
Lækker, lækker, lækker og nem at lave.Jeg er ingen master chef. Har kun lavet kød i oven to gange i mit 46-årige liv men jeg fik 9 kokkehuer af alle gæsterne. Jeg brugte en halv teskefuld meget stærk paprika som gav kødet et lille twist. Det var nok til lige at fornemme warmen af det stærke krydderi.

mesterkokken  -  2011-01-05 17:38:48
Helt igennem den bedste oksemørbrad jeg har tilberedt til dato. Super god smag. Vi var 5 til spisning og alle roste maden - på nær vegetarianeren:-)

mamampishi  -  2011-01-01 01:16:33
MMHH! det smagte godt!!! jeg giver 10point jeg er vild med kryddeurter!! Jeg siger længe leve Alletiders kogebog!!!!

Jætten  -  2010-12-31 10:49:06
I stedet for provencekrydderi, bruger jeg frisk timian og en hakket chili. Genial opskrift!

Ingelise  -  2010-03-14 13:45:46
Det smager dejligt. Det gav dog en del røg i køkkenet under stegningen ved den høje temperatur. Men nu ved vi at vores røgalarmer fungerer. Serverede fyldte bagekartoler, og balsamico/acaciehonningglaserede grøntsager til.Uhm

Anni  -  2010-02-19 17:35:45
Super lækkert :-) Jeg Har lavet en rødvin og løg sauce til samt dampet broccoli,gulerødder og nogle ovn stegt kartofler - super !

Carsten Ishøj  -  2010-02-05 15:10:17
Helt igennem fremragende - havde gæster startet med hummer og så denne mørbrad det var hele vejen i gennem en succes. men husk vinen der til skal være kraftig og solid med masser af bund. mindst 9 kokkehuer

  -  2010-01-01 08:49:14
Super lækker, undlod at bruge smør og gned bare krydderierne ind i kødet og lod det trække en halv dag i køleskabet og smed den så direkte i ovnen uden at brune den, fik nok 50 min i stedet....Kan varmt anbefales, det er ikke sidste gang jeg servere det for mine gæster

Andreas  -  2009-12-26 18:04:43
Perfekt opskrift. Det er afgjort ikke sidste gang jeg laver den. Kan snilt laves uden herpes. 10 gafler her fra!

Bet  -  2009-01-01 12:25:01
Rigtig rigtig lækkert!!!!! Bestemt en opskrift jeg vil bruge igen

kim jensen  -  2009-01-01 10:01:28
Nom noget af den bedste mørbrad vi har fået. stegte det til en til 65 grader, så var den efter vores mening perfekt rosa.

Tina.  -  2008-12-30 10:52:37
Hvilken sovs bruger i til retten?

Mr. Bacon  -  2008-09-16 13:49:04
Prøv at ligge baconslice henover mørbraden, efter den er smurt ind i kryddersmørret og 4-6 stk hele enebær i fadet. Det er med til at give sovsen en fantastisk smag. Så er opskriften er efter min mening optimal. Steget den til (63c).

bivka  -  2008-08-16 21:30:10
Super duper opskrift. Jeg har brugt den til en ungdomsfest. Jeg havde kun tørret hvidløg, så jeg lagde hvidløg og Herbes de Provence i en olielage hele dagen (jeg fyldte en krydderiglas med de to krydderier og fyldte derefter olivenolie i glasset) om aftenen lagde jeg 3 oksemørbrad på risten over bradepanden og smurte krydderblandingen ud over kødet. PÅ grund af mængden fik kødet 15 min ekstra i ovnen, og resultatet var perfekt. Det blev serveret med kartoffelbåde og pastasalat, og var MEGET populært. Max antal kokkehuer.

Jesper  -  2007-12-31 20:24:36
Det er en vinder, den her! Kæft det smagte godt, og sikke en sovs jeg fik ud af stegeskyen!!! Serveret med bagte kartofler, er det fremfor alt smadder hurtigt at lave. Kartoflerne ind i mikroovnen i 10 minutter pr. kg, og så i sølvpapir og ind i ovnen. Brune stegen, og smør marinaden på, og ind i ovnen med den også. Jeg stegte den til den var gennemstegt. Mens det hele stegte i ovnen blev der lavet salat og dressing. Stegen ud af ovnen og hvile, og hviletiden passer med at lave sovsen. Lige si fonden der er hældt fra mørbraden, og så en 1/4 liter fløde i, koge den op og runde den af med en klat kold smør lige inden den går på bordet, så den bliver helt perfekt! Skære mørbraden i skiver, tage kartoflerne ud og sætte det hele ind på bordet... Der var fint tid til at drikke et godt glas Barolo med gæsterne under forberedelserne, og Frk. Siemens tog sig af opvasken! Det er en ommer i positiv forstand!!! ;o)

Jesper Thygesen  -  2007-08-02 13:11:23
Det bliver rigtig rigtig lækkert, jeg hoppede dog over det med at brune og snøre den. Absolut ikke nødvendigt. Herbes de Provence er et fantastisk krydderi.

Frau Nielsen  -  2007-07-18 13:44:53
En super opskrift.. kan også godt laves uden herbes, havde ikke lige nogle hjemme, men resultatet blev rigtig godt alligevel ;-)

Kaj  -  2006-12-31 13:25:10
9 kokkehuer

Nilas  -  2005-12-30 16:59:19
Rigtig lækker mørbrad smager skønt med provence kryder blandingen, stegte min til de 54 grader, den fik en flot rød farve. Jeg giver 9 for denne her. ps syntes det er lidt synd at kødet ligger i sausen