Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































And langtidsstegning

And langtidsstegning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


And langtidsstegning, billede 4 And langtidsstegning, billede 1 And langtidsstegning, billede 2 And langtidsstegning, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
Opskrift:
Tænd for ovnen og indstil temperaturen på 130 grader C. alm. ovn.

Klargør anden:
Skær de yderste vingespidser og halsen af anden. Gå anden efter udvendigt for fjerrester og indvendig for indmadsrester. Fjern løst fedt og tør den godt med køkkenrulle.

Fyld til anden:
Før fyldningen gnides anden indvendigt med salt og peber. Fyld anden med æbler og svesker. De bedste æbler er Belle de Boskop eller Cox Orange. De skrælles, befris for kernehus og skæres i mindre både. Sveskerne skal helst være uden sten. Luk hullet ved fyldningen med en kødnål.

Læg en rist over bradepanden. Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden. Hæld ca. en liter vand i bradepanden. Sæt den i ovnen ved 130 grader C. alm. ovn.

Lad den stege sådan i ca. 4 timer. Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1 3/4 til 2 timer mere.
I alt ca. 6 timer.

Hvis ovnen er normal er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør, saftig og meget velsmagende og gennemstegt! Dertil kommer at stegesvindet er meget lavt!

Hvis ovnen ikke er i orden kan man give lidt hård varme, evt. grill til sidst for at få skindet sprødt. (Ovne er værre end man umiddelbart tror).

Lav sovs af skyen fra bradepanden. Husk rødkålen og andet tilbehør.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Langtidsstegt and

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (378 stemmer)

Opskriften er vist 672878 gange,
og udskrevet 29946 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18659 (4442 kcal)
KJ pr. Pers. 4664 (1110 kcal)
Vægt ialt 3600 gram
Vægt pr. Pers. 900 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 518 KJ (123 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jørgen   -  2017-11-10 14:18:18
Spiser aldrig opvarmet mad så hvorfor jule aften ?..

Eva Rose  -  2016-12-19 20:21:31
sikkert en god opskrift, jeg fik engang at vide af en bekendt, som var gift med en kineser, :steg anden i en stegepose,i 4 timer ved 15o gr, den blev fantastisk, og et råd fra en slagter :gnid anden, og flæskesteg med citron, det skulle give sprød svær og skind

Michael  -  2013-12-22 16:36:33
En lille tip er at trykke udad på andelåret, skiller låret sig fra anden er den færdig. Jeg steger min and i stegepose, den har altid været sprød og lækker. God jul til alle

Øko-far  -  2013-11-10 20:58:31
Super lækker and :-)

lcbp  -  2012-12-16 21:56:27
DEt prøver jeg. og tak.

YKK  -  2012-12-15 22:43:38
Det er en god ide at anskaffe sig et ovntermometer, når man ovnsteger. Så kan man måle den reelle temperatur i ovnen i forhold til hvad den er indstillet til. Der kan nemt være stor forskel på den indstillede temperatur og ovnens faktiske temperatur, afhængig af mærke, alder osv. Har altid lært at langtidsstegning aldrig må være over 120 gr. Er helt enig i, at langtidsstegning giver et fantastisk resultalt :-)

Henrik  -  2012-11-17 19:29:56
Hold kæft den er god. Ligesom mor og mormors. Bringer minderne frem fra barndommens glade juleaftener. :-)

RRM  -  2011-12-25 09:30:42
Absolut den bedste and længe smagt. STOR ROS fra stor familie.

Torben  -  2011-12-21 23:17:53
Hjælp. Skal det være på varmluft eller.....

Jørgen  -  2010-11-10 10:58:14
Har brugt opskriften tre gange med fantastisk resultater. Bedst det to sidste gange, hvor jeg satte stegetiden ned med en time og temperatur på 120◦ - måske nødvendigt fordi jeg brugte varmluft.

Lotte  -  2010-10-08 12:29:48
Jeg putter et par gulerødder, et løg, en porre, et par laurbærblade og evt. en lille persillerod eller lidt selleri i vandet under anden, så bliver der en lækker sauce af det.... Skøn and, selv med de billige ænder.

  -  2010-01-07 07:23:52
Hmmmm mums den var bare så god.

  -  2009-04-14 10:04:11
ønskes skindet godt sprødt, hæld anden over med kogende vand og aftør den grundig med enten køkkenpapir eller viskestykke, sådan bliver skindet på hele anden, sprødt.

XY  -  2009-03-17 12:46:17
For at skille fedt og sovs hælder jeg vandet fra bradepanden i en pose. Der skiller fedt sig fra skyen og lægger sig øverst i posen. Når der er gået 5-10 min klipper jeg et lille hul i bunden af posen og kan tappe næsten fedtfri sky ned i sovsegrynden.

Steen   -  2008-12-24 11:14:59
Er det altid 6 timer uanset størrelsen på anden? jeg laver 2 ænder - (1 på 1,5 kg og 1 på 2,5)

Per  -  2008-12-20 08:42:40
Det er ikke 100% men ifølge opskriften så får anden ca. 12 minutter pr 100 g., så en and på 2600 gram bør steg ca. 5 timer og en and på 4000 skal stege ca. 8 timer, eller sagt på en anden måde, 2 timer pr kg. Men husk alle stegetider er ca. tider da der er forskel på ovn og and.

Bikki  -  2008-12-19 19:30:14
jeg kommer rosiner i i stedet for svesker

Monika (munka1)  -  2008-12-06 17:13:03
Also her i Bremen Tyskland har jeg gjort min Familie helt lykkelig med denne opskrift af And det er nemt at tage sig af og den smager wow helt enormt godt .Oensker allesammen ein gutes gelingen og rigtig god Jul 2008 Hilsen Monika

line  -  2007-12-24 10:41:03
hvor længe skal en and have når den er 4200 gram

Anders Böye  -  2007-12-23 03:20:04
Man kan også lægge et par skrællede appelsinbåde i sammen med fyld. Desuden er 1 tsk fuld kanel og en 1 teskfuld ribsgele også godt i rødkåls gryden. Jævn sovsen med en lille smule rødvin, maizena og ribsgele, samt legeres med fløde. Når man laver anden dagen før kan man blot hælde bradepande kraften over i en plastic beholder og stille den nogle timer i fryseren. Så ligger fedtet lige til at tage af som en tallerken i toppen.

Kirsten  -  2007-12-19 23:25:25
Hvad med at langtidsstege en and på 2600 g? Kan man det?

kokamok  -  2007-12-05 22:06:59
Det er den BEDSTE and jeg og mine gæster nogensinde har smagt. Suveren måde at stege den på, ALT fra anden er mørt og lækkert, selv de "kedelige" stykker er møre og bløde. kødet falder lige af benene -SKØNT

irene  -  2007-11-05 22:22:50
hvordan bliver den i en stegepose så , bliver den stadig lige så sprød

Eva  -  2006-12-26 14:06:10
Julen 2006. Fantastisk opskrift og fantastisk and som resultat. Skal aldrig lave and på andre måder her efterdags!

madfar  -  2006-12-24 15:22:08
kanon prøvede opskriften for at være sikker

  -  2006-12-23 15:26:42
Hvad hvis anden vejer 4600 gram?

wasabi  -  2006-12-23 07:46:21
Jeg skal lave den idag,så den er klar til imorgen og er meget spændt på resultatet. Jeg overvejer at hælde en nold rødvin ved m vand i bunden? Jeg vender tilbage efter jul m resultatet C,")

johnh  -  2006-12-01 10:39:29
har brugt denne metode i årevis eller siden torvekokkene lancherede den. har dog nedsat stegetiden til 3 + 1½ time, det bliver den meget saftigere af

Joe  -  0000-00-00 00:00:00
En fantastisk opskrift, anden blev helt perfekt, mør og meget saftig. Jeg kom indmad, løg og gulerødder i bradepanden sammen med bouilionen, det gav en rigtig lækker sovs. Tak for opskriften :-)

vibeke j  -  0000-00-00 00:00:00
en helt fantastisk og nem måde at tilberede juleanden på og dejlig mør og sprødt skind den kan virkelig anbefales

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Har altid gjort det på denne måde men dagen før. Intet svineri i køkkenet juleaften

hattenaal  -  0000-00-00 00:00:00
Suveræn opskrift, det kan ikke gå galt med den. Jeg har brugt den i mange år med sikkert resultat!!

kw.jensen  -  0000-00-00 00:00:00
vi bor i vestra jämtland/sverige og har endelig efter flere år endelig lykkedes at skaffe ænder (hurra julen er reddet).Desværre kan vi kun få dem på 2600gr.Vi vil alligevel prøve denne opskrift.Selvfølgelig må stegetiden forkortes.Men hvor meget tror I vi skal korte tiden ned? Mon ikke man kan anvende sig af stegetermometer ? I så fald hvad skal kernetemp. så vise for at få samme perfekte resultat.? Vi kna ikke vente til juleaften med den første and,vil prøvestege til week-enden,så pleeeeeese hjælp os så hurtigt som muligt.

Oliver  -  0000-00-00 00:00:00
En virkelig god og nem måde at tilberede and.

Mor Eva  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har lavet and i snart 60 år på den gode gammeldags maner, så jeg er meget spændt på, om denne opskrift er ligeså god som min gamle fra Skårup Husholdningsseminarium. God Jul til alle.

Erik  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis I laver den i forvejen og skal lune den før servering, så pensel kødet med lidt andefedt, inden det sættes i ovnen. - Bliver som nystegt !

Koge-far  -  0000-00-00 00:00:00
klip over i 2, steg med skindssiden nedaf i 3 timer ved 150 grader, stykkerne vendes og steges ved 180 grader i 1 time. (Jeg havde kun 4 timer, men den blev dejlig!)

madmor  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon måde at stege and på og som en anden skrev så kan densaktens laves dagen før uden den mister ved det. vi stegt en and på 3800 til jul vedsammen tid og den blev bare super

susanne.soerensen  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker og mør,laved den med fyld at hakket kalkun rørt med æg, hakkede mandler, løg, 2 spsk rasp, vand og a38 rørt til en lind fars. rigtigt dejligt

Mette J  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk god and. Det kan anbefales at stege anden dagen før. Partere den, og lune den i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Så slipper man for alt "fedteriet", når gæsterne kommer.

lenekn  -  0000-00-00 00:00:00
P.S. Jeg glemte noget: sveskerne skal lige ligge i blød i rødvin en times tid inden de puttes i anden!

lenekn  -  0000-00-00 00:00:00
denen opskrift har jeg altid brugt - det kunnehave været mig, som skrev den! Da jeg havde alm. ovn, stegte jeg på 160 grader. Knaldgod opskrift!

slottet  -  0000-00-00 00:00:00
den kommer fra Svend fra Kødbyen og var en gang med i et fjernsynsprogram, hvor der var en grønthandler, en fiskehandler og Svend

køkkenskriveren  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også lave sovs ved at klippe vingspidserne af inden anden går i ovnen. Brun vingespidser, hals og anden indmad med et løg og porretop. Kog i et par timer. Herefter køles fonden helt af, og det er let at fjerne fedtet ovenpå. Herefter er det let at lave enten en opbagning eller blot at jævne sovsen med maizena. Det gør julemiddagen meget mindre stressende, at man ikke behøver at stå at skumme fedtet af skyen fra bradepanden samtidig med at man skal se efter brunede kartofler, rødkål og anden under grillen.

  -  0000-00-00 00:00:00
Også fremragende uden fyld!

kram  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk resultat. Meget mør og meget saftig