snitsler(min. 1 til hver) kalkun, skinke eller kylling4 snitsler(min. 1 til hver) kalkun, skinke eller kylling
løg løg
hvidløg hvidløg
madolie/margarine madolie/margarine
farin farin
citronsaft citronsaft
sojasauce (indonesisk er god til madlavning) sojasauce (indonesisk er god til madlavning)
½
l.
creme fraiche 18%½ l. creme fraiche 18%
colmans sennepspulver 1½ tsk. eller prøv alm. sennep 3-4 tsk. colmans sennepspulver 1½ tsk. eller prøv alm. sennep 3-4 tsk.
ris til 4 personer ris til 4 personer
Marinade: Marinade:
2
store
løg2 store løg
2-3
fed
hvidløg2-3 fed hvidløg
3/4
dl.
madolie måske lidt mere3/4 dl. madolie måske lidt mere
3-4
spsk.
farin3-4 spsk. farin
½
dl.
citronsaft½ dl. citronsaft
3/4
dl.
sojasauce måske lidt mere3/4 dl. sojasauce måske lidt mere
Opskrift:
Løg og hvidløg hakkes fint(evt. blender er ok).
Løgene kommes i et fad, hvor du tilsætter madolie og soya sauce (+ evt. lidt engelsk sauce) samt farin og citronsaft.
Massen blandes og skal være grødagtig.
Snitslerne skæres i strimler ca. 2x2 cm. og presses ned i lagen, hvor de ligger i marinaden min.1 time - helst mere - gerne til dagen efter i køleskab.
Kød strimlerne trækkes gennem rene fingre for at få løg stykkerne tilbage i marinaden da denne skal bruges som sauce.
Kød strimlerne "svitses" i en varm stegegryde/pande med olie/margarine - ej fuld blus efter de første er svitset, herefter tages de op i et fad eller lignende.
Normalt (det har vide grænser) bliver marinaden kasseret - men denne kommes i stegegryden/panden, hvor den svitses. Hefter tilsættes creme fraiche - der omrøres jævnt til sauce.
Saucen smages til med Colmans sennepspulver/sennep - salt - peber alt temperament.
Kød strimlerne kommes i saucen, hvor de skal småsimre (der røres af og til) - mens der sættes ris over til kog - det passer med tiden ca. 24-25 min. og kødet er garanteret mørt.
Tips:
Marinaden skal efter omrøring være ca. mellembrun.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 13600 gange, og udskrevet 278 gange.
Kommentarer
- 2013-05-29 19:15:14 Ked af det Bo - men du burde nok gå til madlavning for finere mænd - Mogens
Bo fra Præstø - 2010-03-29 19:08:07 Ja jeg er ked af det.. men jeg har lavet det her, og det endte med at jeg måtte købe pizzaer... puuuu ha.. de dér blendede løg, gav en meget kedelig konsistens, og jeg kæmpede ellers bravt, for så at få smag ud af det... meeeen nej det var ikke noget der virkede her i huset.. !! den får direkte minus point herfra...
Den er god - 0000-00-00 00:00:00 Prøv den
- 0000-00-00 00:00:00 Kan bruges både til hverdag og fest
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider