Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Karry-koteletter

Karry-koteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Karry-koteletter, billede 4 Karry-koteletter, billede 1 Karry-koteletter, billede 2 Karry-koteletter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 spsk. Karry
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
0.25 Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1 tsk. Ingefær, frisk
1 tsk. Karry
   
3 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Vend koteletterne i tør karry. Brun dem på panden i gyldent smør, og læg dem i en velsmurt fad. Drys salt og peber over.

Skold tomaterne og flå dem.

Svits finhakkede løg og finthakkede hvidløg i smørret. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof.

Skræl æblerne og riv dem på den grove side af råkostjernet. Skær peberfrugterne og tomaterne i små terninger. Riv sellerien groft. Tilsæt alle fire dele til løgene, når de er klare og gyldne. Drys ingefær og karry over, og lad det hele svitse lidt. Smag til med salt.

Fordel fyldet over og rundt om koteletterne. Hæld bouillon og fløde i fadet. Dæk det med låg eller folie og sæt fadet på ovnristen i midten af ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter.

Servering:
Server koteletterne i fadet og giv løse ris og mango chutney til retten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (53 stemmer)

Opskriften er vist 113718 gange,
og udskrevet 3716 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9703 (2310 kcal)
KJ pr. Pers. 2425 (577 kcal)
Vægt ialt 2344 gram
Vægt pr. Pers. 586 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 413 KJ (98 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gerda  -  2019-11-21 17:51:59
Rigtig godt

  -  2018-01-14 08:53:54
Kan man udskifte knoldselleri med noget andet grønt, kan ikke fordrage det men resten ser lækkert ud.

  -  2015-03-20 10:33:04
den smagte super. min datter på 4 år som er kræsen, hvad angår maden, har spist det hele og villle have ekstra.

Michelle  -  2014-10-03 15:56:28
God opskrift :-)

Anja  -  2010-10-04 18:52:45
Kanon god. Bedste koteletter i fad jeg har smagt.

tantetina  -  2007-11-19 08:42:03
Der er kun en ting at sige om denne ret--- uhmm

Gitte  -  2007-04-16 20:55:32
Fantastisk

Birte  -  2007-01-22 09:59:55
Lækker ret!!!

lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god ret. Ingridienserne passer godt sammen smagsmæssigt.

Dan  -  0000-00-00 00:00:00
Super dupper !

Helle Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Pragtfuld ret. Børnene var helt vilde med den.

pulle  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig god ret, der smager af noget uden at krydderierne tager "overhånd".

rikke  -  0000-00-00 00:00:00
det er en rigtig god gammel opskrift, som er fra HAvemanns madserie, hvor denne er fra svinekød, en skam, at de ikke er i handlen længere, da de indeholder kanon meget godt mad