Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Wienersnitzel

Wienersnitzel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveschnitzler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Wienersnitzel, billede 4 Wienersnitzel, billede 1 Wienersnitzel, billede 2 Wienersnitzel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kalveschnitzler ca 1 cm. tykke En kalveschnitzl vejer ca 150 g. Skåret af kalvefileter eller inderlår.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Kapers
Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
Peberrod
   
Opskrift:
Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul.

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.

Vend herefter schnitzlerne i salt og peberblandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig.

Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes.
Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, bliver paneringen brun og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok.

Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varmt fad, læg herefter citronskiver på schnitzlerne - og oven på citronskiven lægges ansjosfilet og kapers.

Brasekartofler, og grønne ærter er klassisk tilbehør til denne ret.

Tips:

Skåret af kalvefileter eller inderlår, højst 1 cm. tykke


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (128 stemmer)

Opskriften er vist 230799 gange,
og udskrevet 7957 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5397 (1285 kcal)
KJ pr. Pers. 1349 (321 kcal)
Vægt ialt 863 gram
Vægt pr. Pers. 215 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 625 KJ (148 kcal)
Protein 16.7 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kirsten larsen  -  2017-12-09 15:26:57
man kan udmærket bruge svinemørbrad, flækkes i 4 stykker, måske ikke som den er oprindelig, men meget billiger og stadig god

Franck  -  2016-04-09 23:43:17
Bernaise-sauce er da en forbrydelse mod denne ret Conny :(

Anita  -  2014-11-29 11:24:01
En god champignon sov er fantastisk som tilbehør

Hanne  -  2013-02-18 09:57:07
Hold da op i går til den i kommentarfeltet - i absolutter. :-) Wienerschnitzel er ikke en italiensk, men østrisk begunstigelse til madglade. Jeg antog, fejlagtigt åbenbart, at dette var indlysende, henset til navnet på retten, ha ha. Bearnaisesauce her må anses for en fantasimanglende fejltagelse. Den klassiske winerschnitsel serveres uden sauce, men vil man absolut have sauce, opnås det bedste resultat ved brug af de allerede igangværende ingredienser, så smagsforvirringen undgås. En udemærket løsning er væden fra ansjoserne hældt på panden når kødet er færdigstegt, tilsæt fløde. Jævning er unødvendig, men en tsk citronsaft sætter smagen op til det optimale.

Erik Hestbek  -  2013-01-25 14:37:13
Oprindelsesland ukendt?? Mig bekendt er det oprindelig en Italiensk ret f.s.v angår kødtilberedningen, som i Østrigsk version, med braserede kartofler og grønt m.v. har fået sit navn. Hej.

Yvonne  -  2012-09-15 23:15:50
Jeg synes bestemt ikke der skal sovs til, når det er brasede kartofler, de er jo fedtede nok.

Conny  -  2010-07-18 14:33:06
Til wienersnitzel SKAL der der være bernaise-sauce, ingen andre saucer, ogbrasede kartofler (se opskrift på brasede kartofler) og alt tilbehøret - høvlet peberrod, citron, og masser af kapers.

Emil  -  2010-05-12 19:14:31
prøv at klikke på billedet, der er kun 2 stk. på panden.

John  -  2009-11-14 16:38:34
Du anbefaler man kun steger 2 af gangen,alligevel steges der 3 på billedet.

  -  2008-04-25 16:50:54
En god hollanddaise sovese passer godt til,

conny larsen  -  0000-00-00 00:00:00
Wienersnitzlerne bliver meget bedre, hvis man kun steger dem ca. 2 minutter på hver side (efter udbankning) Så kan de tygges med øjenvipperne.