Se hvordan du klargører oksehøjrebet her
Oksehøjrebet anbringes i en bradepande, krydres med salt og peber, og brunes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 30 minutter.
Sænk temperaturen til 225 grader C alm. ovn steg videre i ca 1.5 time. Vær opmærksom på at der kan være ret stor forskel på stegetiden om det er det øverste eller nederste stykke af højrebet.
Bruger du stegetermometer skal det vise
52-54 grader C for rødt kød.
55-58 grader C for rosa kød.
59-62 grader C for gennemstegt (anbefales ikke)
Oksehøjrebet skal hvile i mindst 30 minutter inden udskæring.
Kan skæres af benet inden det skæres i tynde skiver, og kan så evt. lægges tilbage på benet og serveres på benet på et fad.
Serveres skåret i tynde skiver med bearnaise eller champignonsauce, råstegte eller franske kartofler, ristede champignon, glaserede løg, smørdampede ærter, revet peberrod og tomat provancal eller tomatsalat.