Klargøring af oksehøjreb

Klargøring af oksehøjreb, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 steg

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Klargøring af oksehøjreb, billede 4 Klargøring af oksehøjreb, billede 1 Klargøring af oksehøjreb, billede 2 Klargøring af oksehøjreb, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Klargøring:
 oksehøjreb
Opskrift:
Oksehøjreb skæres af den øverste del af ryggen, og er på 6-8 ribben, som bla. Indeholder oksefilet og fedtlag/kappe, selve ryggbenet skal være skåret af så det kun sider på ribben, dette letter også udskæringen ved servering.

Den øverste del af højrebet mod hovedet er den tykkeste del og indeholder også noget mere ureelt kød men er bestemt ikke ringer, denne del skal dog have noget længere stegetid end den del længere nede mod bagenden, måske den dobbelte stegetid.

I forhold til stegning i almindelige husholdninger har dette dog ikke den helt store betydning ud over tiden da de fleste ovne ikke man tage et helt oksehøjreb.


Skulle du stege et helt oksehøjreb kan den tynde del dækkes til med stanniol, våde viskestykker og evt. saltpude for at få ens stegning.


På oksefileten sider der en lang sene, og i den øverste ende en nakkesene som vi ikke ønsker at spise. Derfor løftes fedtet af i den ene side, så vi kan komme ned til senen, men uden at fedtet skæres af. Senen skæres så af og fedtet lægges tilbage over kødet


Hvis oksehøjrebet er uden ben kaldes det for højrebsfilet


karakterer:
Opskriften er vist 4272 gange,
og udskrevet 46 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu