Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Paprikagryde med rodfrugt-kartoffelmos

Paprikagryde med rodfrugt-kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Paprikagryde med rodfrugt-kartoffelmos, billede 4 Paprikagryde med rodfrugt-kartoffelmos, billede 1 Paprikagryde med rodfrugt-kartoffelmos, billede 2 Paprikagryde med rodfrugt-kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skinketern, rå
50 gram Bacon i tern
500 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Paprika
2 tsk. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Mos:
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
200 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
1.5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Brun baconen i en gryde uden fedtstof

Tilsæt hakkede løg, og steg dem uden at brune for meget

Brun kødet let sammen med løg og baconen

Tilsæt paprika, tomatpure og vand, og kog ca. 15 minutter med låg

Tilsæt flåede tomater, hvidløg og gulerødder i skrå skiver, og kog videre i ca. 15 minutter

Smag retten til med salt, peber, og jævn evt. med majsstivelse udblødt i vand

Rodfrugt-kartoffelmos:
Kog kartofler og grøntsager møre i vand uden salt, og hæld vandet fra

Varm mælken, og hæld den i mosen lidt af gangen. Brug en håndmikser til at mose kartoflerne og grøntsagerne, og pisk nogenlunde klumpefrit sammen med smørret

Smag til med salt og peber, men stop piskningen, ellers risikerer du at mosen bliver 'lang' og sej.

Tips:

Paprikaretten kan tilsættes ¼ tsk. kommen, hvis det ønskes. Retten kan også tilberedes med magert oksekød i tern eller strimler, men så bliver kogetiden længere ca. 1½ til 2 timer. Rodfrugt-kartoffelmosen kan laves med andre rodfrugter end de nævnte, fx gulerod.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (21 stemmer)

Opskriften er vist 87814 gange,
og udskrevet 3640 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9675 (2303 kcal)
KJ pr. Pers. 2418 (575 kcal)
Vægt ialt 3268 gram
Vægt pr. Pers. 817 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 296 KJ (70 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

carsten P  -  2009-01-03 12:46:32
Ja det er en dejlig ret som kan varieres utroligt meget. Har dog lige en komentar som er, at man skal bruge den milde paprika, og den må ikke brændes af. Så var der kartoffelmosen som blev slimet eller lang. Det undgås ved at bruge kogende mælk. Hej, held og lykke

hov og så lige en mere....  -  2008-12-03 19:53:47
Vi brugte forresten en stavblender til rod-mosen som blev rigtig lækker

uhm....  -  2008-12-03 19:52:39
Da vi godt kan lide smag i maden brændte jeg først de 2 spsk. paprika af i gryden smmen med løgene, jeg tilsatte en ekstra ske senere hen sammen med lidt stærk chili, timian, cayenne peber og mælk. Derudover tilsatte jeg en rød peber og majs og brugte kalkunkød i stedet for skinkekød. Mosen lavede jeg af kålrabi, kartofler og gulerødder....maden var ret populær hos manden så der ryger en rigtig god karakter herfra. godt, mættende og sundt.

Annette  -  2007-10-28 12:35:30
Hvis man bruger dejkrogene til elpiskeren bliver det ligesom hvis man bruger håndkraft.

Agnete  -  2007-01-08 09:46:09
Man skal bare huske at lade grønsagerne dampe godt af, evt. på¨lille blus. Så bliver det fint med el-pisker og huske først at tilsætte salt når man moser.

Hanne  -  2007-01-08 08:56:38
Når kartofler piskes til mos med elpisker, bliver mosen ofte "slimet". Brug håndkraft i stedet. Bedre resultat

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Var lidt i tvivl om der var skrevet forkert med løgene, men jeg tror det var beregnet med 500 g., jeg syntes dog at den blev loglig stærk med 2 spsk. paprika, og syntes også der skal beregnes mere mos til 4 pers.

gfo  -  0000-00-00 00:00:00
Smager himmelsk