Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ossobuco

Ossobuco, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Osso Buco

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ossobuco, billede 4 Ossobuco, billede 1 Ossobuco, billede 2 Ossobuco, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
   
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
0.25 Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 laurbærblade
4 kviste Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Rosmarin, frisk
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
3 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne. Rens porrerne og del dem i 6 cm lange stave. Skær gulerødderne i 4 cm lange stykker.

Opvarm olien i en stor stegegryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op.

Svits løg og hvidløg, til løgene er gyldne. Tilsæt porrer og gulerødder og svits endnu et par minutter. Tilsæt hvidvin, tomater og bouillon. Læg kødet tilbage i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten simre ca. 2-3 timer, eller til retten er meget mør.

Kødet fiskes op og lægges i et serveringsfad og holdes varmt. saucen jævnes med en meljævning eller melbolle og smages til med citronsaft. Saucen hældes over kødet.

Hakket persille sættes på bordet. Løse ris, spaghetti eller hjemmelavet kartoffelmos serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (50 stemmer)

Opskriften er vist 212722 gange,
og udskrevet 10773 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12248 (2916 kcal)
KJ pr. Pers. 3062 (729 kcal)
Vægt ialt 3226 gram
Vægt pr. Pers. 806 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 379 KJ (90 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 2.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Michael Rasmussen  -  2016-09-27 14:41:35
Og nu er retten ved at være færdig, men hvornår skal selleri i ?????

Charles  -  2015-11-08 10:20:23
Fantastisk lækker. Sellerien jeg havde var dårlig, så retten blev uden den. Byttede rundt på mængden af vin og vand - brugte 1/1 flaske hvidvin og kun 4.5 dl vand + 2 hele grøntsagsbouillon tern da jeg ikke havde andet på lager... Der ud over blev opskriften fulgt nøje, og resultatet var perfekt :-) Kartoffelmosen blev lavet med en rest flødekartofler fra dagen før (ca. ½-delen) - det var et vellykket eksperiment.

Heidi  -  2014-02-12 23:07:03
Jeg bruger æblejuice i stedet for hvidvin. Dejlig sødme og syrlighed

Ane  -  2013-09-13 20:41:14
Nem at lave og billig

  -  2012-03-06 06:18:32
Tak for dine dejlige opskrifter!!! Dejlig simremad. Hilsen Raidar

Ole  -  2012-01-28 20:36:45
Jeg havde ikke noget vin og for at få noget smag tilsatte jeg istedet en skefuld thailandsk grøn karry og nogle limeblade... det blev et fantastisk resultat, der forsvandt som dug for solen.

saramor  -  2011-08-27 14:03:37
Dild i stedet for persille giver virkelig et friskt pust. og en rigtig lækker smag!

amatøren  -  2011-02-24 21:23:35
Kunne forestilles at de også skal renses, skæres og i gryden sammen med gulerødder og porre...:)

Maria  -  2010-02-25 10:37:52
Skal lave opskriften i morgen. Men undrer mig over, hvad jeg skal gøre ved selleri og persillekviste??? Det fremgår ikke af opskriften!

PVB  -  2009-09-06 22:33:01
Rigtig god opskrift! Vi puttede lidt mindre citronsaft i end i opskriften men ellers fulgte vi den til punkt og prikke! Lækker søndagsmad:)

Bente Buchholtz  -  2007-03-24 13:29:43
Kan med fordel laves i trykkoger, stegetid ca. 25 min

SP  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god - opskriften må godt bruges igen - sagde manden