Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Amerikansk farsbrød ( Fedtfattig )

Amerikansk farsbrød ( Fedtfattig ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :


Amerikansk farsbrød   ( Fedtfattig ), billede 4 Amerikansk farsbrød   ( Fedtfattig ), billede 1 Amerikansk farsbrød   ( Fedtfattig ), billede 2 Amerikansk farsbrød   ( Fedtfattig ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Salvie frisk
1.5 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
100 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
125 gram Kalkunbacon i skiver
   
  Sauce:
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Opskrift:

Løg og selleri rives groft.

Kød, rasp, mælk, salvie, selleri, løg, hvidløg, tomatpure, salt og peber blandes godt til en fars. Farsen formes til et brød som lægges i et ildfast fad. Dæk med baconskiver.

Brunes ca. 20 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Ingredienserne til saucen koges op og hældes over farsbrødet.

Bages yderligere ca. 40 minutter.

Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt sauce.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (217 stemmer)

Opskriften er vist 449294 gange,
og udskrevet 20303 gange.


Energi:
KJ total 15405 (3668 kcal)
KJ pr. Pers. 2567 (611 kcal)
Vægt ialt 3441 gram
Vægt pr. Pers. 573 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 447 KJ (106 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 11.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-02-20 18:47:23
Den ser virkelig god glæder mig til at smage den 😁


  -  2015-01-28 13:37:50
God (sød sovs) opskrift. Jeg har endnu ikke prøvet med knoldselleri. Har prøvet med gulerødder. Det blev godt. Jeg har også altid haft rigtig bacon - ikke kalkun!


Anonym   -  2014-01-02 17:12:07
Det er nok en tilsnigelse at påstå, at den her ret er fedtfattig.


Tove  -  2012-09-25 15:41:50
Det er det bedste farsbrød, jeg nogensinde har lavet - droppede sellerien og lavede dog dobbelt op på saucen...retten gav megen ros fra gæsterne.


maximan5505  -  2012-09-18 16:15:56
kan man bruge kylling ????


christian  -  2011-08-17 15:05:16
hej jeg vil gerne overraske mine forældre på deres fødselsdag med en rigtig amereikansk middag er det her den rigtige at vælge P.S. er kun tolv


Trine  -  2011-02-09 20:25:08
Har lidt svært ved at se hvorfor den bliver kaldt fedtfattig


Anita  -  2011-01-11 16:13:01
Suveræn god opskrift :o)


Inge V.  -  2010-09-12 11:25:59
Rigtig lækker farsret. Havde ingen selleri, så jeg kom revne gulerødder i, som flere har anbefalet. Regnede med, at der ville være en rest til pålæg, men børnene spiste det hele, så det var helt klart en succes.


aabling  -  2008-07-30 12:33:01
det god med både med revne selleri og porre jeg giver den en 9


Søs  -  2008-07-14 17:28:56
Dette er en lækker ret. Det er 3 gang at vi laver den


frank  -  2008-06-16 13:56:07
ikke særlig fedtfattig men med lidt justering af pure, farin og kødprocent er den helt ok


Bettina  -  2007-11-23 12:53:15
JEg lacede en god brun sovs af væden fra kødet, tilsat fløde og bouillon, smagte vildt lækkert. JEg bugte også kun halvdelen af tomatpure og erstattede selleri med gulerødder.


Susie Lykke  -  2007-06-04 13:57:39
4 personer - det den ene kan li, kan den anden ikke! Var meget spændt da jeg satte denne ret på bordet! Ingen klager overhovedet! En enkelt ville til enhvertid hellere have farsbrøg end det dyreste oksekød. Jeg bruger opskrifterne her til inspiration og ændrer på dem i forhold til hvad man kan li og ikke kan! Hurra for disse sider!


Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for rasp kan bruges havregryn


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte hverken selleri eller bacon, men den blev fin alligevel


Me again  -  0000-00-00 00:00:00
Don't forget parsley and Engelsk sovs


Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Just mix it all together - and put small bacon squares in the mix -yummy


Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Try to use a squirt of ketchup- that is more than enough


Henrikjette  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god men undlader salvie


Maja  -  0000-00-00 00:00:00
Smager virkelig godt, men måske en anelse for meget tomatpuré.


Centerparken  -  0000-00-00 00:00:00
Seleri bør udskiftes med 1-2 porer, i stedet for salvie foretrækkes basilikum, farsen røres med 1 æggehvide for at gøre brødet mere skærefast


Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager rigtig godt. Min familie er rigtig glad for den.:)


Marianne B. L.  -  0000-00-00 00:00:00
Meget speciel ret. Ikke lige min smag.


Mona  -  0000-00-00 00:00:00
Vi kom revne gulerødder i i stedet for selleri. Det smagte godt.


Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en rigtig lækker farsret. alle i familien kan lide den. MUMS


Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Smager desværre for meget af tomat til min smag


Erik  -  0000-00-00 00:00:00
God med både selleri og porer


Hans  -  0000-00-00 00:00:00
Udelad den revne selleri og tilføj hakket porre i stedet.