Fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fyldt kalkunbryst, billede 4 Fyldt kalkunbryst, billede 1 Fyldt kalkunbryst, billede 2 Fyldt kalkunbryst, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fyld:
25 g.finthakkede, soltørrede tomater
2 dl.grofthakkede oreganoblade
100 g.Cheasy Friskost naturel 6%
0.25 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
900 g.kalkunbryst
0.25 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 bomuldsgarn
 
 Kartofler:
1 kg.kartofler
1 spsk.vindruekerneolie
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Tilbehør:
500 g.blandet grøn salat
 dressing af Cheasy A38
 
Opskrift:
Rør de soltørrede tomater og oregano sammen med osten. Smag til med salt og peber.

Læg kalkunbrystet på den ”glatte” side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Fyld lommen med osteblandingen. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet, så det holdes sammen til en lille steg.

Læg stegen i en lille bradepande og drys med salt og peber. Sæt bradepanden på en plade med bagepapir så der er plads til kartoflerne.

Kartoflerne skrælles og skæres i både, tørres evt. i et viskestykke inden de tilsæt olie, salt og peber. Vend rundt så alt bliver godt blandet.

Fordel kartoffelbådene på bagepladen og steg det hele midt i ovnen ca. 1 time ved ca 200 grader C. alm. ovn.

Mål efter ca. 1 time kødets temperatur på et sted uden fyld. Den skal være ca. 80°. Tag stegen ud når den er færdig, og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Lad kartoflerne stege videre.

Ved serveringen:
Fjern bomuldsgarnet om stegen og skær den i skiver. Anret kødet på et varmt fad sammen med kartoflerne og dryp evt. sky fra bradepanden oven på kødet.

Server salat og dressing ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 209438 gange,
og udskrevet 5611 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-04 20:03:49
Lækker og prisbillig ret. Jeg havde ikke frisk ost men rev vores alm ost i stedet for. Jeg puttede også et fint revet fed hvidløg i fyldet og lagde et par sliced bacon over stegen. Vi spiste ovnstegte kartofler og kogte bønner vendt med bacontern til. Alletiders.

  -   2009-07-12 08:16:57
Denne ret lavede jeg til min mands fødselsdag. Den vakte stor glæde blandt gæsterne og jeg kan varmt anbefale den.

  -   2009-05-05 11:04:53
Det er en fantastidk god middag, som varmt kan anbefales. Jeg serverede flødekartofler til, og det var ikke dårligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kanon middag , tilberedningstiden er ca. 5 kvarter for 1,3 kg kalkunbryst.