Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt andebryst med ristede svampe og forårsløg

Stegt andebryst med ristede svampe og forårsløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt andebryst med ristede svampe og forårsløg, billede 4 Stegt andebryst med ristede svampe og forårsløg, billede 1 Stegt andebryst med ristede svampe og forårsløg, billede 2 Stegt andebryst med ristede svampe og forårsløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Andebryst a ca. 300 g 1 andebryst beregner vi til 300 g.
200 gram Østershatte
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Tø andebrysterne langsomt op i køleskab.

Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Rens og skyl løgene. Skær fedtsiden på andebrysterne i rudemønster.

Steg andebrysterne på en tør pande med skindsiden nedad, til fedtet er smeltet af og skindet gyldent, ca. 12 minutter. Vend kødet og fortsæt stegningen ca. 15 minutter. Stegetiden afhænger af kødets tykkelse. Mærk efter med en finger. Kødet må ikke virke hårdt, men skal være elastisk. Gør et snit med en spids kniv på den tykkeste del af kødet. Kødsaften skal være gylden og absolut ikke blodig. Tag kødet af panden, drys med salt, pak det i folie og lad det ligge tildækket i ca. 15 minutter før det skæres ud.

Kom en spsk smør på panden, rist løg og svampe og hold dem varme på et fad. Kog stegeskyen sammen med fløde og rødvin og smag til med salt og peber.


Skær kødet i tynde skiver og anret det med svampe og løg på tallerkner, sammen med saucen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (46 stemmer)

Opskriften er vist 128627 gange,
og udskrevet 5087 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5767 (1373 kcal)
KJ pr. Pers. 1441 (343 kcal)
Vægt ialt 1264 gram
Vægt pr. Pers. 316 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 456 KJ (108 kcal)
Protein 10.8 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 2.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2019-08-24 17:00:22
Lars nej kun 1 pande noget af fedtet og stegeskyen fra både and og grøntsager er jo stadig på panden når løg/svampe er ristet, og det indgår dermed i sovsen når man koger rødvin og fløde i panden

Gitte  -  2017-09-29 17:10:44
Der står ikke hvad der skal serveres til. På billedet ser det ud til at der er asparges kartofler. Jeg har også prøvet med ris, begge dele er godt.

Gitte  -  2017-09-29 17:07:26
Det er en meget lækker ret. Også hvis der tilsættes et hvidløg sammen med svampe og forårs løg. Uhmmmm

Lars  -  2012-09-19 23:16:22
Lige et spørgsmål.. Hvis man steger grønsagerne på panden hvor andefedtet er, mister man så ikke det fedt man skal lave sovsen af?? Er det ikke meningen at lave det på 2 forskellige pander?

Halck  -  2011-01-23 17:15:38
Til Dan A. Jeg tror at forårsløgene er det er bare hedder "løg" i opskriften. Altså, de skal på panden sammen med svampene og ristes.

Dan A  -  2010-09-01 15:58:23
Hvad sker der med forårsløgene - der står ikke hvordan de skal tilberedes!

Hans  -  2010-05-14 15:28:38
Utrolig lækker og letlavet ret. Kan anbefale at stege en fintsnittet snackpaprika sammen med løg og svampe

Steen F. P.  -  2007-12-16 12:59:53
Er meget lækker, har brugt den flere gange. (Pas på at forårsløgene ikke får for meget)

Kasper  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert. Kan evt. marineres i saft af ½ appelsin.

Mogens  -  0000-00-00 00:00:00
Meget, meget lækker ret, som helt bestemt skal serveres for fremtidige gæster

Annelise  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig lækkert, kan også severes for gæster!