Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Beuf en daube à la provence

Beuf en daube à la provence, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Beuf en daube à la provence, billede 4 Beuf en daube à la provence, billede 1 Beuf en daube à la provence, billede 2 Beuf en daube à la provence, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
100 gram Bacon hel
   
  Marinade:
4 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 kviste Timian, tørret
2 laurbærblade
4 Enebær, hele
1 tsk. Peberkorn, sorte
100 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
  et lille stykke citronskal
   
Opskrift:
Kødet skæres ud i portionsstykker og lægges i en plastpose med baconen.

Grønsagerne skæres i grove stykker og blandes med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld det over kødet og luk posen. Læg det i køleskabet et døgns tid.

Kødet tages op og duppes tørt. Derefter brunes det i lidt olivenolie i en stor stegegryde og krydr med salt og peber. Tages op.

Marinaden (incl. grønsager) bringes i kog og skummes. Læg kød og baconen ved. Kødet koges for svag varme, indtil det er mørt - det tager et par timer.

Fjern krydderurter og citronskal.

Serveres rygende varm til kartoffelmos med masser af persille.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (17 stemmer)

Opskriften er vist 88958 gange,
og udskrevet 1547 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10904 (2596 kcal)
KJ pr. Pers. 2726 (649 kcal)
Vægt ialt 2866 gram
Vægt pr. Pers. 716 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 380 KJ (90 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Marianne  -  2009-01-30 17:46:32
Prøv med polenta eller ravioli, som tilbehør, det gør vi her i Nice.

Stig  -  2008-12-11 10:28:59
Utrolig god smag, rigtigt vinter-gæstemad

Mette  -  2007-10-13 19:46:53
Rigtig godt. Virkelig en ret med saft og kraft - vil næste gang servere det for gæster

a-christensen  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk! Steg bacon før kødet kommes i, tag det op indtil marinaden hældes over.