Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Brunkål med flæsk og pølse

Brunkål med flæsk og pølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brunkål med flæsk og pølse, billede 4 Brunkål med flæsk og pølse, billede 1 Brunkål med flæsk og pølse, billede 2 Brunkål med flæsk og pølse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.kogeflæsk
400 g.røget flæsk
400 gmedister
1000 ghvidkål
3 dl.kogende vand
 smør
 salt
 kulør
 
Opskrift:
Kødet skæres i mindre stykker og brunes i fedtstof, når det er godt brunet tages det op.

Nu brunes kålen,som er snittet i tynde skiver, sammen med ca 3 spsk sukker , salt og kulør.

Når kålen er brun og fedtet, lægges flæsket i, og det kogende vand tilsættes.

Derefter småkoger kål og flæsk under låg i ca 1½ time

Så smages det til og serveres med sennep og groft rugbrød evt- rødbeder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (81 stemmer)

Opskriften er vist 131395 gange,
og udskrevet 3638 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Michael Olsen  -  2020-02-05 11:24:59
Mærkelig brunkål. Hvor er sukkeret henne? Det er jo sukkeret der skal karamellisere og brune kålen. Kulør hører så absolut INGEN steder hjemme i en brunkål!

Tina  -  2019-01-19 14:46:05
Øh er det mig eller.?? Jeg har aldrig brugt kulør, min brunkål bliver brun uden. Sørg blot for at brune det godt i starten. Min mormor lærte mig at lave brunkål og her var det uhørt at bruge kulør. Man bruger jo heller ikke kulør til brunede kartofler, det er jo samme fremgangsmåde.

Kaj  -  2017-09-21 12:14:16
Der skal da ikke brun sovs til brunkål.

Dorte Kærholm Nørrehvedde   -  2017-02-03 07:48:43
Da jeg var barn, lavede min venindes mor altid brunkål med kulør og så blev der en god brun "sovs" til.

susi iversen   -  2016-01-04 22:39:59
Man bruger da ikke kulør til brunkål , man søger for at ens karamel er brun men ikke brandt.

  -  2014-10-04 14:53:34
jeg tager et stykke kogeflæsk og røget bacon og kommer i kålene når de er brunet i karamel, så skal der heller ikke bruges kulør

Hansen  -  2013-10-06 12:49:01
KULØR er bandlyst i brunkål Føj, (Med kulør/soja er sukkerkogt kålret) da, ca 250 g sukker og 250 g smør til et hoved ca. samme fremgangs måde som til brunede karfofler. Gerne et finsnittet stort løg i også, når brunkålen er færdig kan man hvis man synes jevne med Majzenna eller lidt fløde. VELBEKOMME.

Henrik  -  2013-01-21 18:00:49
Undskyld men er kulør ikke bare brændt sukker

Rene  -  2013-01-17 11:55:33
Jeg har ved gud aldrig hørt at man farver kålen brun med kulør dette gør man med sukker som til brune kartofler

mogens  -  2012-10-15 19:18:27
Bruger ikke ret meget sukker - men i stedet Ketjap Manis Swet soy Sause - det brænder ikke på i bunden af gryden

woodman  -  2012-09-03 17:46:05
Jeg putter Kålpølser i.... De bør dog prikkes godt og grundigt...... ellers springer de,,, det forandrer ikke smagen, men de ligner små ulykker..........

møller  -  2011-10-25 15:32:44
helt igennem en god opskrift , jeg plejer også at putte stegeben i giver også en god smag

Plet  -  2011-03-18 14:46:37
Kan man ikke komme pølsen i de sidste 20 min. Hvad er der i vejen med at bruge kulør, hvis man ikke lige synes man man kan få kålen brun.

  -  2011-01-24 01:55:53
Det er bare godt der ikke skal sukker i,da jeg har diabetes. Min mor kom også kun kulør i.

Per  -  2009-11-22 18:52:14
Pølsen koges seperart

le chef  -  2009-01-23 14:43:58
Undgå kulør lad kålen og sukkeret gøre arbejdet, man resikere at det bliver sortkål steden for brun kål og udover det pleger jeg at skære flæsken i tærn men ok det er også fynsk brunkål. mmen det er båre dæjligt med en gang brunkål

  -  2008-09-12 17:02:21
man kommer da ik kulør i man venter til retten er færdig.

Jorn Rosengreen  -  2007-12-04 02:53:46
god simpel og velsmagende,men anvisning paa tilberedning er mangelfuld.

Joan Rasmussen  -  2007-10-01 12:58:21
Det er en god og dejlig opskrift, dog må man hvis sige hvor blev pølsen af????. Nå, men jeg kommer gerne et stort stk medister i kålen den sidste halve time. Så tager jeg pølsen af og skærer den i passende stykker og tilbage i kålen. Og du har også glemt sukkert i din opskrift. Jeg bruger 4 spsk til et hvidkåls hoved. Kommes i en stor gryde og smeltes sammen med 100g fedtstof. når det er brunt kommes kålen i .og så følges jeg opskriften.

sol  -  2007-04-17 16:46:01
hvor er pølsen

Kogekonen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg skærer altid gulerødder i skiver og putter i når kålen er brunet, god smag og lidt sundere