Brunkål med flæsk

Brunkål med flæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Brunkål med flæsk, billede 4 Brunkål med flæsk, billede 1 Brunkål med flæsk, billede 2 Brunkål med flæsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
750 gram Svinebryst. kogestykke med svær. rå
   
Opskrift:
Hvidkålen snittes.

Sukker smeltes i en gryde ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret.
Kålen hældes i gryden og brunes godt i nogle minutter.
Herefter lægges det hele stykke flæsk i midten af gryden og Kålen pakkes godt op om flæsket og der tilsættes lidt vand. Retten små koger i 2-3 time, spædes evt. med ekstra vand undervejs, gryden må ikke koge tør.
Smages til med salt, peber.

Serveres med skiver af flæsket og sennep og rugbrød til.

Tips:

Sammen med eller i stedet for flæsk kan bruges grisehaler, kæbesnitter, bacon eller medister.

Kog evt. kødet op (blancher) i vand inden det lægges i gryden til kålen.

Brunkål kan også serveres med hvide eller brunede kartofler


karakterer:
Opskriften er vist 1020558 gange,
og udskrevet 23687 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (615 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14730 (3507 kcal)
KJ pr. Pers. 3682 (876 kcal)
Vægt ialt 2980 gram
Vægt pr. Pers. 745 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 494 KJ (117 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Naima  -  2023-03-15 12:07:46
En god simreret👍🏻

Allan   -  2023-02-02 19:18:51
Nem opskrift og det smager som det skal.

Marie   -  2023-01-20 17:44:11
Det samger godt men man skal ikke spise det hver dag så begynder man at prutte

mona sørensen  -  2023-01-11 10:33:43
hvad gør jeg hvis mit brunkål er blevet for sød

Lars  -  2023-01-06 14:19:13
I supermarkedet er det svært at finde andet end skiveskåret flæsk. Det kan lige gå an. Det er hurtigt at salte med en sjat mørk sirup i saltlagen. Opskriften er en tand for sød, men det kan let tilpasses efter smag.

Lis  -  2022-02-18 18:27:19
Ja smag og behag….. men hvis der kun bruges 1 spsk. sukker har det ikke en chance til at blive til brunkål. Vi kan heller ikke nøjes med en spsk. sukker til brunede kartofler. Super god opskrift. 😋

Rita Jørgensen   -  2022-01-27 11:52:09
Rita 27-2-2022 prøv med grisehaler i brunkålen det er bare godt.

Bjarne Madsen  -  2022-01-17 19:01:02
Prøv med hakket oksekød - svitset som til kødsovs (millionbøf). Lad retten simre 15 min. og den er klar til servering

Aagerup Lene  -  2022-01-07 18:32:47
Det må da være en fejl med 200gr sukker. Det blev alt for sødt og da jeg kiggede i en gammel kogebog skulle der kun bruges en spiseskefuld sukker. Øv, detvar uspiseligt sødt

Johan davidsen.   -  2021-12-18 16:43:47
Det er bare guf. 😍. Laver det dagen før med røget flæsk og lader det trække til næste dag. 😍😎

simonsen  -  2021-11-19 12:13:39
jeg bruger flæsk og stegeben af alle slags, fra forskellige dyr. smager helt eventyrligt.

Chilli  -  2021-10-24 15:24:42
Skal man lave til en person, kan man bare bruge en kotelet og evt. skære et bacon stykke op i skiver (og fryse resten). Man kan bruge spidskål i stedet. Det overskydende vand, kan bruges til sovs til f.eks. kål dolmerer, medister eller koteletter. Jeg kommer kålpølser på toppen og man kan jo nøjes med dem.

Erik Omme  -  2021-10-02 11:43:40
En halv porter gør underværker ! Den anden halve til kokken !!!!!

Gitte Weronika  -  2021-02-04 17:19:07
Jeg har brugt 1. 1/2 kg røget kogt flæsk helt fantastisk Smagt til med lidt sirup . For at give lidt ekstra farve af kålen. En lille slat kulør. Det kan jeg huske min mor altid gjorde

  -  2021-02-01 07:04:32
lækkert med kartoffelmos til

Omme  -  2021-01-30 10:28:09
Bruger altid en 1/2 limfjordsporter det giver smag !!!!

christian johansen  -  2021-01-30 09:44:49
super fin Brunkål med massere af smag. Jeg lavede en lille variant idet jeg også kom et stykke røget bacon med ned sammen med flæsket det gav lige en lidt mere krydret smag. man kan jo også komme en Medister i.

Aase  -  2020-11-21 18:12:37
Jeg bruger osse Ribben og andre stegeben ,de gir en god kraft

jonna L  -  2020-11-09 14:08:36
glæder mig til at komme igang

  -  2020-11-03 06:53:30
Kan man bruge Spidskål

Josie   -  2020-10-30 01:20:03
Jeg bruger både fersk og røget flæsk er det helt forkert ? For det gjorde min mor

Birit  -  2020-10-08 15:58:40
Jeg brugte også 1 svine skank

hanne  -  2020-10-05 16:57:52
bare si kålen fra og lav en opbagt sovs af væden mums

Rie Hbuur  -  2020-10-01 02:28:25
Det er super lækkert med saltet flæsk. Det bruner jeg først☺️

Peter  -  2020-09-16 15:58:35
Man kan med fordel komme revet gulerødder i det giver lidt ekstra sødme

Bodil  -  2020-02-19 09:51:44
Har brugt brunkål med flæsk mange gange og den bliver altid god. Bruger forskelligt kød. (Ribbensteg, Røget Bacon, Svineskank, Nakkesteg.)

Inger   -  2020-01-20 13:50:19
Der er meget væde i gryden Kan man jævne det lidt

Heidi  -  2020-01-04 14:07:05
Lav brunkålen en aften hvor der ventes nattefrost. Sæt den ud inden man går i seng. Den smager meget bedre dagen derpå og efter frost. Der er generelt bare noget med kålretter og frost.

Alex  -  2019-10-14 19:44:16
Jeg lavede den med bacon og puttede lidt ekstra sukker i. Men hold da op det smagte godt! Tak for en god opskrift ♡

Netsat  -  2019-02-05 22:08:55
Fik det igen til aftensmad - en gude spise.

Jan Madsen  -  2019-01-13 17:12:45
Jeg graver 1 kg medisterpølse ned i kålen de sidste 20 Min, det giver en rigtig god smag

andreas  -  2018-12-21 16:46:09
Sørens, jeg glemte porter! Og røget flæsk. Nøj hvor jeg glæder mig!!!!!!!!! Super ret og tak for megagode kommentarer! Næste gang skal flæsket saltes!!!

  -  2017-10-25 21:27:20
super dejlig dansk mad

Anna kaiser   -  2017-10-23 23:12:42
Tror jeg vil bruge stevia i stedet for sukker og så i halv mængde.

Kaj Jensen  -  2016-10-25 13:54:40
Skifter halvdelen af sukkeret ud med farin

Arne  -  2016-01-31 08:39:46
Jeg bruger Hamburgryg skåret i skiver , lader kålen simre i et par timer og der efter i med hamburgryggen i en time.

Åse  -  2016-01-23 09:50:40
Jeg bruner nøgleben og derefter kålen. Samler kålen om benene og koger 1 times tid. Så er der bare gnaveben. Kan jeg ikke få nøgleben kan spareribs fint bruges.

Grete  -  2015-10-12 13:33:45
Vi salter altid flæsket i 1 1/2 døgn sammen med en bag svineskank, det smager himmelsk

bjarne  -  2015-01-22 17:43:36
Godt med kål, gulerødder i skiver kartofler i mindre stykker, og så et stykke røget bakon som jeg skærer i skiver,så bruger jeg sukker, smør, og smager til med salt, og lever, hvis det er rigtig koldt udenfor får det en gang karry, det varmer så dejlig, og smager dejlig

jonna   -  2014-12-11 10:29:12
det er nemt og overskueligt og ingen "dikke-dare"

jette  -  2014-08-23 16:35:49
ennu en kommentar, Efter at NRK P1 hadde denne retten Jacobsen og Lise, da må den bli populær

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her