Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brunkål med flæsk

Brunkål med flæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brunkål med flæsk, billede 4 Brunkål med flæsk, billede 1 Brunkål med flæsk, billede 2 Brunkål med flæsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
750 gram Svinebryst. kogestykke med svær. rå
   
Opskrift:
Hvidkålen snittes.

Sukkeret brunes i en gryde og smørret tilsættes. Kålen hældes i gryden og brunes godt, herefter lægges det hele stykke flæsk i midten af gryden og Kålen pakkes godt op om flæsket og der tilsættes lidt vand. Retten små koger i 2-3 time og smages til med salt, peber.

Serveres med skiver af flæsket og evt. rugbrød til

Tips:

Man kan også skære flæsket i skiver og blande det med kålen i stedet for et hel stykke.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (509 stemmer)

Opskriften er vist 762373 gange,
og udskrevet 20737 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14730 (3507 kcal)
KJ pr. Pers. 3682 (876 kcal)
Vægt ialt 2980 gram
Vægt pr. Pers. 745 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 494 KJ (117 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jonna L  -  2020-11-09 14:08:36
glæder mig til at komme igang

  -  2020-11-03 06:53:30
Kan man bruge Spidskål

Josie   -  2020-10-30 01:20:03
Jeg bruger både fersk og røget flæsk er det helt forkert ? For det gjorde min mor

Birit  -  2020-10-08 15:58:40
Jeg brugte også 1 svine skank

hanne  -  2020-10-05 16:57:52
bare si kålen fra og lav en opbagt sovs af væden mums

Rie Hbuur  -  2020-10-01 02:28:25
Det er super lækkert med saltet flæsk. Det bruner jeg først☺️

Peter  -  2020-09-16 15:58:35
Man kan med fordel komme revet gulerødder i det giver lidt ekstra sødme

Sloth  -  2020-04-28 17:05:05
Jeg forsøgte mig i dag med svinekæber i. Fungerede rigtigt godt:-)

Bodil  -  2020-02-19 09:51:44
Har brugt brunkål med flæsk mange gange og den bliver altid god. Bruger forskelligt kød. (Ribbensteg, Røget Bacon, Svineskank, Nakkesteg.)

Inger   -  2020-01-20 13:50:19
Der er meget væde i gryden Kan man jævne det lidt

Heidi  -  2020-01-04 14:07:05
Lav brunkålen en aften hvor der ventes nattefrost. Sæt den ud inden man går i seng. Den smager meget bedre dagen derpå og efter frost. Der er generelt bare noget med kålretter og frost.

Benny  -  2019-12-04 13:10:15
Der skal grisehaler i

Alex  -  2019-10-14 19:44:16
Jeg lavede den med bacon og puttede lidt ekstra sukker i. Men hold da op det smagte godt! Tak for en god opskrift ♡

Palle  -  2019-10-10 06:46:19
Til Yrsa og Kirsten, kan sagtens fryses!

Netsat  -  2019-02-05 22:08:55
Fik det igen til aftensmad - en gude spise.

Jan Madsen  -  2019-01-13 17:12:45
Jeg graver 1 kg medisterpølse ned i kålen de sidste 20 Min, det giver en rigtig god smag

andreas  -  2018-12-21 16:46:09
Sørens, jeg glemte porter! Og røget flæsk. Nøj hvor jeg glæder mig!!!!!!!!! Super ret og tak for megagode kommentarer! Næste gang skal flæsket saltes!!!

Yrsa  -  2018-11-29 10:15:20
Kan brunkålen fryses

Netsat  -  2018-11-24 21:25:57
Som min mor lavede brunkål! Kulør har ingen gang på jorden - kålene skal brunes i sukker og smør!

Finn Andersen   -  2018-11-10 09:51:16
Jeg koger først kød og pølse i vand og skummet det af inden det kommer i kålen da jeg synes proteinskummet er ulækkert i maden

Kirsten  -  2018-10-20 09:01:03
Kan man fryse resten

pia oesten  -  2018-01-29 05:48:36
Det skal brunes i sukker ellers har det ikke en prut med brunkål at gøre,absolut ingen kuløri ,så er det helt sikkert ukke gammeldags brunkål mere ...

  -  2017-10-25 21:27:20
super dejlig dansk mad

Anna kaiser   -  2017-10-23 23:12:42
Tror jeg vil bruge stevia i stedet for sukker og så i halv mængde.

ulla  -  2017-10-13 09:11:04
brug kulør til at farve med. Det brugte min mor ikke noget med sukker el. farin. Der kan bruges saltet flæsk,ben eller grisehaler masser af rødbeder og senep det er mums Husk også kartofler i mindre stykke de skal koge med til sidst. Det tager tid men er det værd.

Kaj Jensen  -  2016-10-25 13:54:40
Skifter halvdelen af sukkeret ud med farin

Arne  -  2016-01-31 08:39:46
Jeg bruger Hamburgryg skåret i skiver , lader kålen simre i et par timer og der efter i med hamburgryggen i en time.

Åse  -  2016-01-23 09:50:40
Jeg bruner nøgleben og derefter kålen. Samler kålen om benene og koger 1 times tid. Så er der bare gnaveben. Kan jeg ikke få nøgleben kan spareribs fint bruges.

dora henriksen  -  2016-01-08 14:10:28
brune kartofler smager godt til retten

Grete  -  2015-10-12 13:33:45
Vi salter altid flæsket i 1 1/2 døgn sammen med en bag svineskank, det smager himmelsk

bjarne  -  2015-01-22 17:43:36
Godt med kål, gulerødder i skiver kartofler i mindre stykker, og så et stykke røget bakon som jeg skærer i skiver,så bruger jeg sukker, smør, og smager til med salt, og lever, hvis det er rigtig koldt udenfor får det en gang karry, det varmer så dejlig, og smager dejlig

jonna   -  2014-12-11 10:29:12
det er nemt og overskueligt og ingen "dikke-dare"

Kogebog  -  2014-09-08 21:16:37
Brunkål af min 5 god ikke af mad

jette  -  2014-08-23 16:35:49
ennu en kommentar, Efter at NRK P1 hadde denne retten Jacobsen og Lise, da må den bli populær

jette  -  2014-08-23 16:31:09
Sukkeret skal smeltes for at få kålen brun, og man kan jo bruge litt brunt sukker sammen med alm. sukker. Hvad med å prøve med krydder- f,eks, allehånde og maåske litt god eddik.

susanne  -  2014-04-17 18:33:47
brug svinekæber, det er fantastisk

Helle heha  -  2014-01-26 16:45:47
I vores familie bruger vi altid flæsk og røget bacon. Kan se i andre har gode erfaringer med andre ting, det skal prøves af de næste gange vi skal lave brunkål.

Jesper  -  2013-12-07 18:47:24
Dejlig ret, men prøv at sætte stegen på en rist i ovnen, kålen med brun farin i et fad nedenunder og så lad fedtet fra stegen dryppe ned i. Så får man også sprøde svær ;)

KP  -  2013-10-15 17:37:59
Det er gudespise. Vi gør dog følgende: Et fad med kål med brun farin på i ovenen. På en rist ovenover ribbenstegen, som så "drypper" ned på kålen. Kålen tages ud et par gange og der kommes mere farin på. På den måde får man både en god mør steg med sprøde svær og dejlig kål! :)

  -  2013-02-20 13:19:09
I den sydøstlige del af landet, bruger man at komme enkelte skrællede kartofler i kålen. Kartoflerne er skåret i passende stykker, og de har den funktion, at de tager en del af den væde der opstår under kogning. Man kan også lægge et stykke røget kød i kålen det sidste kvarter, så det akkurat bliver varmt. Let røgsmag giver det sidste pift.

Ryan  -  2013-02-06 14:50:23
En 33 cl mørk øl i stedet for vand,det er nam nam

  -  2013-01-16 08:39:01
dejlig dejlig brunkål ...kan varmt anbefales :)rigtig nemt at lave og smager godt

omme  -  2013-01-15 13:53:14
Brunkål uden Porter går slet ikke ! 1/2 i gryden og en halv til kokken !

  -  2013-01-11 13:34:44
det er ikke nødvendigt at tilsætte vand,der er vand nok i kålen,

Skipper57  -  2012-12-22 21:10:59
Følg opskriften men "lidt vand" erstattes med: 2 1/2 dl vand, 1/2 dl eddike, 2 store gulerødder (kan udelades), opskriftens ingredienser virker op til 2 kg hvidkål.

lakota  -  2012-11-03 03:47:57
Jeg skal passe på vægten, så jeg laver brunkål med kylling.Afhængig af hvor mange der skal spise med, lægges en hel eller halv kylling uden skind, ned i kålen når der er 45min. tilbage af kogetiden. Det smager rigtig godt. Jeg koger også gule ærter på kylling.

Gulle  -  2012-10-30 21:00:17
Jeg kommer en ribbenssteg i gryden, så er der noget godt kød som ikke er for fed.

Gurli Jensen  -  2012-10-17 12:33:08
Vil lige skrive en anmeldelse på denne opskrift, den er bare super god min mand er meget kræsen angående retter med kål. Men denne her syntes han der var rigtig god. VH. Gurli.

John Thorup  -  2012-10-08 16:38:49
Et stykke røget flæsk (bacon) er bedre - med Arfmann sennep til :-)

Johan  -  2012-09-05 18:27:38
Det er mange mange år siden jeg har fået det. Så jeg har været i gang med gryden, og det blev rigtig lækkert. God og simpel opskrift på god og solid dansk mad !!

isa  -  2012-01-20 12:33:53
til aksel.. det er nemlig rigtigt med eddiken, det gjorde min mor også altid, så undgår man luft i maven.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her