Beuf stroganoff

Beuf stroganoff, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Beuf stroganoff, billede 4 Beuf stroganoff, billede 1 Beuf stroganoff, billede 2 Beuf stroganoff, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Paprika Delikatesse
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
2.5 dl. Creme fraiche 38% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 ds. Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
1 gl. Champignon hele, glas 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
Kulør
   
Opskrift:
Kødet skæres i strimler på 1x1 cm.
Løg pilles, hakkes og svitses i en gryde. Kødet tilsættes og brunes godt.

Når kødet er godt brunet hældes der vand over til kødet er dækket, tilsæt tomatpure, paprika, salt og peber. Lad det småkoge til kødet næsten er mørt.(ca 1½ time)

Når kødet er næsten mørt, tilsættes creme frâiche og piskefløde, og smages til med salt og peber.

Rør lidt rundt i gryden, og lad retten småkoge til den har fået den rette konsistens.

Svits cocktailpølser og champignons i margarine på en pande, og kom det i retten 5 minutter før den skal serveres.

Bemærk
Retten kan jævnes med en meljævning.

Serveres med kartofelmos.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på bøf stroganoff

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (65 stemmer)

Opskriften er vist 109909 gange,
og udskrevet 5639 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12516 (2980 kcal)
KJ pr. Pers. 3129 (745 kcal)
Vægt ialt 1895 gram
Vægt pr. Pers. 473 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 660 KJ (157 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 3.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Panda73  -  2011-10-05 14:16:23
Vil i øvrigt lige sige at jeg har fået Stroganoff på restaurant i Tjekkiet og den smager som denne. Der serveres den med ris, hvilket også er rigtig godt. :-)

Panda73  -  2011-10-05 14:12:30
Den er bare super lækker. Jeg jævner den med lidt maizena og det gør den bestemt ikke ringere.

  -  2010-04-02 09:58:35
Jeg holder meget af cocktailpølser, men som min salig far sagde: skæg for sig og snot for sig. Jeg giver Hans helt ret.

Michael  -  2010-03-25 21:09:11
Jo, der skal cocktailpølser i -- men brug ikke dem på dåse, de er kønsløse.. Brug dem i naturtarm (ferske og i pakker) -- dette gælder forøvrigt alle retter .-)

Hans Riisberg  -  2009-10-18 16:23:47
For himlens skyld lav denne ret UDEN cocktailpølser, med smager den ikke af andet (gælder iøvrigt alle retter hvor cocktail pølser indgår), uden smager denne ret fantastisk.

  -  2009-09-14 14:51:36
Kan helt sikkert anbefales. Lavede det på mit arbejde og beboerne nærmest slikkede tallerknen. Jeg jævner med Maizena. Det gør bestemt ikke retten dårligere.

Anniqa  -  2008-06-12 17:40:18
Dejlig ret. Smagte rigtig godt og fik MEGET ros fra alle vi have på besøg. Vil bestemt lave den igen.