Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Stifadho (Græsk oksekødsgryde)

Stifadho (Græsk oksekødsgryde), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Stifadho (Græsk oksekødsgryde), billede 4 Stifadho (Græsk oksekødsgryde), billede 1 Stifadho (Græsk oksekødsgryde), billede 2 Stifadho (Græsk oksekødsgryde), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
750 gram Små løg pillet vægt
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 laurbærblade
1 kvist Rosmarin, frisk
10 Peberkorn, sorte
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i store tærninger. Løgene pilles. Olien varmes, kødet brunes på alle sider.

Salt og peber, laurbærblade, løg, rosmarin, tomater i både, vand og vin tilsættes. Sættes over svag varme og koger ca. 2 timer. Der røres af og til i gryden.

Serveres med løse ris eller kartoffelmos.

Tips:

Retten bliver bedre ved længere tids kogning, lige som den heller ikke bliver dårligere af at blive opvarmet og serveret dagen efter - men koges så god igennem.

Der spædes til med ekstra vand under kogningen.


Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)

Opskriften er vist 128702 gange,
og udskrevet 6650 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7868 (1873 kcal)
KJ pr. Pers. 1967 (468 kcal)
Vægt ialt 2121 gram
Vægt pr. Pers. 530 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 370 KJ (88 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

filuca  -  2015-12-11 15:01:37
skal til at lave retten for 2 gang.. jeg tilsætter dog en del mere rødvin og mindst dobbelt op på peberkorn.. alle er vilde med den herhjemme :)

Mogens Linnet  -  2014-03-30 22:41:16
Hvornår skal Eddike i ?

kenneth  -  2013-08-09 13:54:37
i den helt orginale opskrift skal der kanelstenger i... "har stået i køkken med en græker"

Anja J  -  2011-12-10 12:01:14
Beth> Der står jo flere forslag til hvilke udskæringer der kan bruges til retten. Det står aller nederst

Merete  -  2011-03-21 18:58:10
Jeg har et stort problem, Jeg kan ikke printe opskrifterne ud mere, Hvad er der i vejen? Hilsen Merete

Jacob  -  2010-04-09 01:04:29
Det er ikke helt som at sidde i Platanias og få beef stifado - men den er nu god nok... :)

Gurli.  -  2009-10-30 18:41:48
Det smager helt fantastisk og er nem at lave. Jeg brugte perleløg fra glas og en halv kanel jeg serverede katoffeltimbar der til det var super.

elmo  -  2009-09-05 10:55:41
Skal rosmarin i som kvist og fiskes op til slut, eller skal den hakkes og tilsættes?

lone  -  2009-06-12 22:58:01
Der er kanel i en rigtig græsk stifado.

Lillian  -  2009-04-09 10:39:10
Jeg ELSKER stifado!! Jeg plejer dog også at komme en hel kanelstang i, det giver et dejligt pift :) Kan ikke helt se, hvor eddiken kommer ind, men jeg plejer til allersidst lige at smage retten til med rød balsamico vineddike. Nam nam!

Karin  -  2009-03-26 10:13:07
Jeg fik det på Kreta med risini til. Det er pasta på størrelse med ris. Det var lækkert. Har selv lavet det hjemme med kartoffelmos til og jævnet suppen en smule, med succes.

Til Hanne  -  2009-01-20 23:30:37
Der står ikke i opskriften at kødet skal marineres. Det er Per og Mie der skriver i kommentarerne, at det kan man gøre.

sophie  -  2009-01-20 18:30:06
Scalotteløg er gode til og helt klart kanel ja:)

Hanne  -  2009-01-20 08:44:12
Hvor i opskriften står der, at kødet skal marineres?

bente u.  -  2009-01-19 09:58:25
Jeg har også puttet et par stykker hel kanel i. Det er altså rigtig godt og giver en helt fantastisk smag.

Beth  -  2008-10-15 12:32:52
Smager godt. Det er en god ide at skrive i opskriften hvilken kød - udskæring der skal bruges. Tak for det. Jeg brugte bov. Uhm.

tony  -  2008-10-02 07:51:08
Smagt richtig godt, og nem at go til.Det er ikke sidste gang den laves.(jeg brugt dåse tomat)

Dorthea  -  2008-09-10 17:40:12
Man KAN godt bruge frosne perleløg, de skal bare ikke have ret lang tid.

  -  2008-09-09 19:21:52
En god ret. Grækerne bruger også gerne kylling det også passer fint. Eller hvis man kan få fatt i kanin - det er bare guf.

Mie  -  2008-09-09 01:45:48
Hvis man marinerer kødet i rødvin, skal man så bruge rødvinen fra marinaden til retten, eller skal man bruge "frisk" rødvin?

  -  2008-09-08 19:13:11
Stifado som grækerne laver den; jeg har ledt efter denne opskrift. Tag dig tid og lav denne opskrift fra bunden, og mariner kødet som Per siger. Jeg mener at man i den originale opskrift bruger de såkaldte perle-løg. Men de er vidst svære at få i Danmark. Brug dem hvis du kan.

Per  -  2008-09-04 08:27:46
Lad evt. løg og kød marinere i en plastpose med rødvinen natten over.

Bente  -  0000-00-00 00:00:00
den bedste ret jeg har smagt , kan varmt anbefales

helene  -  0000-00-00 00:00:00
den ret er den bedste ret nogensinde. Den smager så fuglene synger