Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin

Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin, billede 4 Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin, billede 1 Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin, billede 2 Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Oksekød. tyndstegsfilet med fedtkant. rå
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 kvist Timian, tørret
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
200 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
  Gratin:
1500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn.

Klargør stegen. Læg stegen på risten over en lille bradepande og brun den i ca. 10 minutter. eller til fedtet er gyldent.


Rens grønsagerne og skær dem i små stykker.

Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150 grader C. alm. ovn.

Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den. Kom urter og vand i bradepanden. Sæt atter stegen i ovnene til termometeret viser 57-62 grader afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager 50-60 minutter.


Gratin:
Skær squashene i skiver på 1 cm. Svits skiverne i smør og kom salt og peber ved. Kom squash og reven ost lagvis i et ovnfast fad, der kan stå ved siden af stegen. Slut med et lag ost. Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter.

Tag stegen ud af ovnen. Hæld sky og urter fra. Dæk stegen til og lad den stå i 15-20 minutter.

Skru ovnen op på 200 grader C. alm. ovn og gør squashgratinen færdig, Den skal være gylden på overfladen ca. 10 minutter.

Blend urterne og skyen. Er urterne ikke helt møre, så kog dem lidt mere i en gryde. Smag urtesaucen til.

Tilbehør:
Skær stegen i skiver og server den med squashgratinen, urtesauce og små kartofler.

Tips:

Klargøring af oksetyndstegsfilet:
Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv.

Se billeder af klargøring her


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 114482 gange,
og udskrevet 3961 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 25231 (6007 kcal)
KJ pr. Pers. 4205 (1001 kcal)
Vægt ialt 5930 gram
Vægt pr. Pers. 988 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 425 KJ (101 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 7.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2009-08-06 22:05:40
Syntes ikke det er jeg ville kalde det for sauce, nok nærmere en creme eller pure, men det smager da ok.

kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
langtidsstegning: Luk porrene/Brun kødet. Lagtidssteg v ca 100 grader indtil stegetermoteret siger 60 grader (godt 2 timer). Det mørner kødet!