Mørbrad i hvidvinssauce

Mørbrad i hvidvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørbrad i hvidvinssauce, billede 4 Mørbrad i hvidvinssauce, billede 1 Mørbrad i hvidvinssauce, billede 2 Mørbrad i hvidvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Marinade:
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.75 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 dl. Tamari (Sojasauce) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
   
  Sauce:
5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
500 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
250 gram Sukkerærter
   
Opskrift:
Mørbraden lægges i et fad, som de fylder ud, eller i en kraftig plastpose. Marinaden blandes og hældes over mørbradene. Fadet dækkes godt til. Mørbradene marineres minimum 4 timer, men må gerne stå natten over i køleskabet.

Stryg marinaden godt af med fingrene inden mørbradene brunes godt på alle 4 sider i smør/olie. Mørbradene vendes regelmæssigt, mens de steger - ialt ca. 15 minutter. Den sidste halvdel af tiden ved svagere varme. Mørbradene drysses med salt og peber, dækkes straks med folie og et tykt viskestykke, og hviler i ca. 30 minutter. Så får varmen og kødsaften tid til at fordele sig i kødet.

Gryden koges af med marinaden som koges lidt ind. Citronskiverne tages op og creme fraichen tilsættes. Saucen koges godt igennem. Husk at komme kødsaften, der har samlet sig ved kødet, i, og smag så til med salt og peber.
Dette kan gøres i god tid.

grøntsagerne er det eneste, der skal koges lige inden man spiser. Broccolien deles i fine buketter og koges sprøde i lidt letsaltet vand i ca. 4 min. Løgene koges 5 min. og ærterne i ca. 2 min.

Mørbradene skæres i fine, tynde skiver på skrå og lægges på et lunt serveringsfad. De godt afdryppede grøntsager fordeles ved siderne. Saucen gives til samt masser af godt brød.





karakterer:
Opskriften er vist 45347 gange,
og udskrevet 962 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15972 (3802 kcal)
KJ pr. Pers. 3993 (950 kcal)
Vægt ialt 2579 gram
Vægt pr. Pers. 644 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 619 KJ (147 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 11.2 gram
Kulhydrat 3.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-29 10:48:23
Rigtig super opskrift. Kødet blev dejlig mørt.

  -   2012-05-29 18:48:24
Hvis du bruger en creme fraice med lavere procent end de 38% kan saucen have en tendens til at skille. Vi gav mørbraden de 15 minutter i gryden med låg, og hvilede de 30 min som foreskrevet, det var lige i overkanten samlet set.

  -   2005-01-01 01:01:01
Helt fantastisk!!! Har brugt den mange gange til gæster, den vækker altid lykke. Brug lidt mindre citron ellers bliver den lidt for syrlig. Anvend cremefraiche der akn koges i stedet for den med 38 %. Feks. mini fraiche 4 % fra Føtex eller fraiche let 6 % fra Kvickly