Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt svinemørbrad II

Helstegt svinemørbrad II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt svinemørbrad II, billede 4 Helstegt svinemørbrad II, billede 1 Helstegt svinemørbrad II, billede 2 Helstegt svinemørbrad II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinemørbrad, afpudset
2 spsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
5 blade savoykål Et savoykål vejer ca 500 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Mørbraden afpudses for sener og fedt. Steges på panden i 2 spsk. margarine i ca. 20-25 minutter. Lad mørbraden hvile i 10 minutter inden den skæres ud i tynde skiver.


Grøntsagerne renses. Aubergine og squash halveres og skæres på tværs. Forårsløgene skæres i skiver. Savoykålebladende lægges oven på hinanden og skæres i tynde strimler.

Varm margarine op i en tykbundet pandet. Når margarine er bruset af hældes grøntsagerne på panden.
Hvidløgene presses udover grøntsager og tomatkoncentrat tilsættes og blandes godt med grøntsagerne. Svitses i ca. 5-10 minutter. Drys lidt salt over lige inden grøntsagerne tages af panden.

Serveres med hjemmelavede kartoffelbåde og groft brød. Mørbraden kan erstattes med skinkemignon eller skinkeculotte.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (29 stemmer)

Opskriften er vist 210304 gange,
og udskrevet 2471 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5120 (1219 kcal)
KJ pr. Pers. 1280 (304 kcal)
Vægt ialt 1342 gram
Vægt pr. Pers. 335 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 381 KJ (90 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-03-20 17:07:03
Rigtig god opskrift på hurtig og god mad

Per  -  2008-01-13 22:14:55
I stedet for savoykål kan bruges hvidkål.

Per  -  2008-01-13 19:31:27
Vi glemte den koncentreret tomatpastaen på billedet eller det er jo nok nærmer koncentreret tomatpure 1 lille dåse på 70 g.