Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boef Bourguignonne

Boef Bourguignonne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Boef Bourguignonne, billede 4 Boef Bourguignonne, billede 1 Boef Bourguignonne, billede 2 Boef Bourguignonne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.okseinderlår
0.5 dl.hvedemel
150 g.bacon
20 g.smør
2 løg
2 porrer
2 gulerødder
0.5 dl.cognac
4 dl.rødvin
4 dl.bouillon
 
 Krydderbuket:
 persille, frisk
 timian, frisk
1 laurbærblad
 
500 g.champignoner
500 g.skalotteløg
50 g.smør
 
Opskrift:
Skær kødet i 3 cm store terninger og skær baconen i små stykker. Porrer og gulerødder skæres i skiver, og løgene deles i kvarte.
Vend kødet i mel tilsat salt og peber.

Rist baconstykkerne i smør i en gryde og svits derefter kødet, en lille portion ad gangen, så kødet bliver ensartet brunet.

Kom grøntsager og løg i. Tilsæt cognac og rødvin, og lad det koge kraftigt få minutter.

Hæld bouillonen ved sammen med krydderurtebuketten, dæmp for varmen og lad retten snurre under låg til kødet er godt mørt.

Svits imens champignoner og skalotteløg hver for sig i en gryde.

Kom løgene i retten de sidste 5 min. af kogetiden.

Saucen kan evt. jævnes let med maizenamel.

Anret i et dybt fad og fordel champignonerne over.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boeuf Bourguignon

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 59835 gange,
og udskrevet 2127 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Paul  -  2014-05-10 18:54:58
Det skrives : Boeuf Bourguignon !!!

  -  2012-02-16 10:12:50
oprindeigt bliver retten serveret med hjertebrød, det kan også nævnes at retten uden tvivl bliver bedre hvis du bruger en vin der er afrundet i smagen og ikke enorm dominerende.

Sune  -  2012-01-21 10:31:02
Ris er også helt fint til denne ret

Anna  -  2011-09-11 17:48:42
uff, skal jeg prøve at lave, men er der noget man kan servere til?? helst ikke katoffelmos.

Per  -  2010-10-03 09:49:55
Vi serverede kartoffelmos til.

  -  2008-12-06 13:08:30
den gik rent ind.Nøj, hvor er den lækker.Vi serverede den til gæster og de var vildt begejstret

ric1702  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker menu