Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Boeuf Bourguignon, billede 4 Boeuf Bourguignon, billede 1 Boeuf Bourguignon, billede 2 Boeuf Bourguignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.skært oksekød
200 perleløg
400 g.gulerødder
5 dl.rødvin (Bourgogne type gem hellere Chambertin til bordet!)
 
 bouquet garni:
 persille, frisk
 timian, frisk
 laurbærblad
 
200 g.bacontern
100 g.smør
 
5 dl.oksebouillon
 salt
 peber
 
250 g.champignon
 
 Smørbolle:
25 g.smør
1.5 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Skær oksekødet i 3-4 cm. brede pil løgene, skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Bind en snor om persille, timian og laurbærblade. Det hele lægges i en stor skål, evt i en plastikpose og rødvinen hældes over, og det marinere mindst 4-6 timer, gerne 24 timer.

Lad smørret smelte i en stor stegegryde. Tilsæt baconterninger og rør godt i det. Når bacon er godt ristede, tag dem op og behold dem på en tallerken.

Dræn marinaden fra kød og grønsager, fisk bourget garni op. Brun kød og grønsager godt i stegegryden. Tilsæt derefter marinade, bouillon og den ristede bacon. Tilsæt salt og peber samt bouquet garni. Lad retten koge med låg på over svag varme til kødet er mørt, ca 2 timer.

Efter det, tilsæt champignon skåret i kvarte og lad retten koge yderligere i 1/2 time, stadig ved svag varme.

Rør en smørbolle af smør og hvedemel. Fjern bouquet garnien og jævn retten med smørbollen til passende konsistens.

Retten kan serveres med en god kartoffelmos.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (26 stemmer)

Opskriften er vist 180416 gange,
og udskrevet 6108 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu