|
1600 | g. | skært oksekød1600 g. skært oksekød | 200 | | perleløg200 perleløg | 400 | g. | gulerødder400 g. gulerødder | 5 | dl. | rødvin (Bourgogne type gem hellere Chambertin til bordet!)5 dl. rødvin (Bourgogne type gem hellere Chambertin til bordet!) | | | | | | bouquet garni: bouquet garni: | | | persille, frisk persille, frisk | | | timian, frisk timian, frisk | | | laurbærblad laurbærblad | | | | 200 | g. | bacontern200 g. bacontern | 100 | g. | smør100 g. smør | | | | 5 | dl. | oksebouillon5 dl. oksebouillon | | | salt salt | | | peber peber | | | | 250 | g. | champignon250 g. champignon | | | | | | Smørbolle: Smørbolle: | 25 | g. | smør25 g. smør | 1.5 | spsk. | hvedemel1.5 spsk. hvedemel | | | |
| |
Skær oksekødet i 3-4 cm. brede
pil løgene, skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Bind en snor om persille, timian og laurbærblade.
Det hele lægges i en stor skål, evt i en plastikpose og rødvinen hældes over, og det marinere mindst 4-6 timer, gerne 24 timer.
Lad smørret smelte i en stor stegegryde. Tilsæt baconterninger og rør godt i det. Når bacon er godt ristede, tag dem op og behold dem på en tallerken.
Dræn marinaden fra kød og grønsager, fisk bourget garni op.
Brun kød og grønsager godt i stegegryden.
Tilsæt derefter marinade, bouillon og den ristede bacon. Tilsæt salt og peber samt bouquet garni. Lad retten koge med låg på over svag varme til kødet er mørt, ca 2 timer.
Efter det, tilsæt champignon skåret i kvarte og lad retten koge yderligere i 1/2 time, stadig ved svag varme.
Rør en smørbolle af smør og hvedemel.
Fjern bouquet garnien og jævn retten med smørbollen til passende konsistens.
Retten kan serveres med en god kartoffelmos.
Tips:
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
|