Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Torskerognssalat

Torskerognssalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
SmørrebrødRet : Smørrebrød - Smørrebrød

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskerogn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Torskerognssalat, billede 4 Torskerognssalat, billede 1 Torskerognssalat, billede 2 Torskerognssalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
170 gram Torskerogn, frisk
0.5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 laurbærblade
5 Peberkorn, sorte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 spsk. A38 1 tsk. 3gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

A-38 er et syrnet mælkeprodukt, som består af mælk med et fedtindhold på 0,5 til 3,5 %, der er højpasteuriseret, homogeniseret og syrnet med mælkesyrebakterien Lactobacillus Acidophilus.

Det er en mild form for yoghurt/ymer.
20 gram Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Løg, fintrevet 1 tsk. 6 gram 1 spsk. 18 gram 1 dl. 100 gram
2 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, sort, knust
   
Rugbrød. fuldkorn 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
Hovedsalat Et mellem hovedsalat vejer ca. 150 gram.
Karse. frisk
Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
Radise 1 bdt. radisser vejer ca. 100 gram
Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.


Opskrift:

Rognen skylles og pakkes ind i Alufolie eller madpapir Rognen lægges i en gryde og dækkes med vand Krydderier, salt og eddike tilsættes Vandet bringes langsomt i kog Rognen koges i 40 - 45 min., afhængig af størrelsen Rognen tages op, folien fjernes og rognen afkøles

Pil hinderne af den kogte afkølede torskerogn og kom den i en skål. Rør torskerognen med A38, mayonnaisen, revet løg og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Fordel salaten på 2 stykker rugbrød som er belagt med salatblade.

Pynt med rigelig findelte grøntsager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (15 stemmer)

Opskriften er vist 114352 gange,
og udskrevet 2516 gange.


Energi:
KJ total 1539 (366 kcal)
KJ pr. Pers. 769 (183 kcal)
Vægt ialt 294 gram
Vægt pr. Pers. 147 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 523 KJ (124 kcal)
Protein 13.2 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 2.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2010-02-17 21:59:32
På billedet har vi brugt brøndkarse. Torskerognen bør være helt kold da salaten ellers bliver noget tynd i det.


sus  -  0000-00-00 00:00:00
den´er fjong