Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kalkunpakker med sauce madeira

Kalkunpakker med sauce madeira, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunschnitzel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
8 pladerbutterdej (ca. 750 g)
25 g.smør
4 kalkunschnitzler (a ca. 150 g)
175 g.champignoner i skiver
1/4 literpiskefløde
1/2 tsk.salt
1/2 tsk.citronsaft
 friskkværnet peber
 
 Sauce:
25 g.smør
2 finthakkede (blendede) løg
1 finthakket (blendet) gulerød
1 1/2 spsk.hvedemel
4 dl.hønsebouillon (terning + vand)
3 kvistepersille
1 kvisttimian
1 laurbærblad
1 1/2 dl.madeira
1/2 tsk.salt
 friskkværnet peber
25 g.koldt smør i små stykker
1-2 sammenpiskede æg til pensling
 
 Tilbehør:
 Let kogte gulerødder og broccoli
 
 
Opskrift:
Kalkunpakker:
Rul hver plade butterdej (ca. 14x18 cm) ud på et meldrysset bord. Lad pladerne hvile i ca. 20 min.

Lad smørret gyldne i en pande, brun kalkunschnitzlerne ca 1 1/2 min. på hver side. Tag dem op og lad dem køle af (skal være helt kolde igen!). Kom champignonerne i panden og svits dem i ca 1 1/2 min. Tilsæt fløden og bring dem i kog. Kog blandingen ind ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min, til en tyk creme. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Læg en kalkunschnitzel på fire af dejpladerne. Fordel stuvningen herover. Læg de sidste fire dejplader over, tryk dem sammen med en gaffel og skær hjørnerne af. Pensl med æg. Bag kalkunpakkerne på en bagerist med bagepapir midt ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Sauce madeira:
Lad smørret smelte i en gryde og svits løg og gulerod i ca. 1 min. Drys melet i under omrøring og hæld bouillon ved. Tilsæt krydderurter og bring saucen i kog. Kog den ind uden låg til ca. 2 dl. (ca. 15 min.). Si saucen. Hæld den sammen med madeira tilbage i gryden og bring den i kog. Kog saucen ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. Samg til med salt og peber. Tag gryden af varmen og pisk smørstykkerne i lidt efter lidt.


Fordel kalkunpakkerne på tallerkener og hæld saucen over. Pynt med broccoli og gulerødder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 5311 gange,
og udskrevet 109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu