Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Svinekam stegt som vildt I

Svinekam stegt som vildt I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Svinekam stegt som vildt I, billede 4 Svinekam stegt som vildt I, billede 1 Svinekam stegt som vildt I, billede 2 Svinekam stegt som vildt I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Svinekam uden svær. ca. 3 mm spæk. rå
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salvie frisk
1 tsk. Rosmarin, frisk
1 tsk. Merian tørret
10 Enebær, hele
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
5 dl. Kalvebouillon brun 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
  Pomes risole:
1000 gram Kogte kolde kartofler
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Svinekam brunes i smør og krydres med salvie, rosmarin, merian, knuste enebær, salt og peber.

Steges i ovn ved ca 180 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 time. Den sidste 1/2 time tilsættes 5 dl vand ved stegen. Hviler i ca 15 min. før udskæring.

Stegeskyen sigtes ned i den brune kalvebouillon og reduceres (koges ned) til ca. 5 dl haves. Fonden jævnes til passende konsistens haves og tilsættes lidt piskefløde, smages til med gelé, salt og peber. Evt. lidt kulør.

De små kogte kartofler ristes på en pande i smørret.

Serveres med waldorffsalat og tyttebær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)

Opskriften er vist 166630 gange,
og udskrevet 5352 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15689 (3735 kcal)
KJ pr. Pers. 3922 (933 kcal)
Vægt ialt 2720 gram
Vægt pr. Pers. 680 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 576 KJ (137 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Beth  -  2015-09-01 13:55:25
Jeg kom 1 pk. (150 g) sliced bacon ovenpå stegen før den kom i ovnen. Det gav god vildt smag. Skal bestemt laves igen en anden gang.

  -  2013-02-06 12:24:32
kan man bruge okse bouillon i stedet for kalv?

Per  -  2009-02-23 22:23:29
Vi savnede lidt den røgede smag, vi derfor anbefale at pikere kødet med bacon eller røget spæk. Man skærer nogle stave af et helt stykke bacon eller spæk, og så stikker man kniven ned i kødet med kødtrådene, og stikker en stav ned i hvert hul, det er samme princip som når man putter hvidløg i kød.

Ellis  -  2008-01-02 21:53:24
Denne opskrift var vildt god.Jeg lavede den nytårsaften til 11 personer,alle syntes det sammen som jeg. Hilsen Ellis