Chili con carne med oksefars

Chili con carne med oksefars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chili con carne med oksefars, billede 4 Chili con carne med oksefars, billede 1 Chili con carne med oksefars, billede 2 Chili con carne med oksefars, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Kidneybønner, tørrede Tørrede kidneybønner vejer godt det dobbelte når de er opblødte og kogte.
250 gram Hvide bønner. tørrede
   
750 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød chilipeber
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
3 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Chili mild, stødt
1 spsk. Sød chilisauce
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Laurbærblade
0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Bønnerne sættes i blød i rigelig vand natten over (min. 12 timer).

Iblødsætningsvandet hældes ud, og bønnerne koges i letsaltet vand, igen rigeligt, til de er knapt møre - hver slags for sig. Skylles grundigt i koldt vand


Løgene skæres i både. Peberfrugterne renses, skylles og strimles. Chilierne skylles grundigt, og skæres i fine strimler. Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint eller skær dem i ganske tynde skiver.

Svits det hakkede oksekød i olie i en stor støbekernsgryde, evt. i flere omgange. Hæld kødet over i en skål og tør gryden af med et stykke køkkenrulle. Svits løg, hvidløg, peberfrugter og chilier i lidt mere olie, i 5-10 min, indtil løgene er klare.

Bland tomaterne og vand i, rør rundt, og tilsæt krydderier og en sjat chilisauce. Put kødet ned i gryden igen, bland godt og grundigt, og hæld så bønnerne ned til alt det andet igen.

Lad det stå og knurre med låg på i mindst en times tid ved svag varme. Du må godt røre rundt ind imellem. Du må også godt lade være, men så brænder det garanteret på.

Smag til med salt, peber, sukker/honning og evt. mere chilisauce, og servér med sprøde flutes, koldt smør og strømme af koldt øl.

Tilbehør:
Oliven - almindelige og marinerede Syltede perleløg Sambal Oelek Marinerede chilipebrer - og hvad man nu ellers kan finde på.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Opskriften er vist 153247 gange,
og udskrevet 3671 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16054 (3822 kcal)
KJ pr. Pers. 3210 (764 kcal)
Vægt ialt 3374 gram
Vægt pr. Pers. 674 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 475 KJ (113 kcal)
Protein 8.6 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-26 17:50:29
Rigtig god opskrift.. 2 dåser kidney og 2 dåser hvide bønner i tomatsovs passer fint

  -   2009-09-12 15:12:14
Vi snød lidt og brugte 2 dåser hivde bønner i tomatsovs og 2 dåser røde kidneybønner

  -   2009-05-28 16:12:06
Fin opskrift, vi tilsætter også svitset bacontern

  -   2005-01-01 01:01:01
fin kombination af rode og hvide bønner