Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bearnaisesauce

Bearnaisesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Ægte saucer

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bearnaisesauce, billede 4 Bearnaisesauce, billede 1 Bearnaisesauce, billede 2 Bearnaisesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Essens:
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Peberkorn, hvide
lidt Estragon, frisk
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk Estragon, frisk
evt. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Essens:
I en gryde koges hvidvinen sammen med peberkorn og lidt estragonstilke. Kog blandingen ind til der kun er ca. spsk væde tilbage i gryden.


Smørret smeltes.

Sæt en anden gryde over med vand til et vandbad. Find en skål der passer ned i vandbadet i gryden. Hæld essensen gennem en si ned i skålen og kom æggeblommerne i. Pisk konstant til saucen bliver cremet. Stik en finger ned i saucen, og når saucen ikke drypper fra fingeren, tages skålen straks op af vandbadet, og det smeltede smør piskes i.

Tilsæt hvidvinseddike og hakket estragon eller syltede estragon og smag til med salt. Hæld saucen over i en kold saucekande, så den ikke får for megen eftervarme fra skålen, da den ellers kan blive til røræg. Derefter skal saucen dog holdes varm, og det kan gøres ved at sætte saucekanden i et lunt vandbad.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (124 stemmer)

Opskriften er vist 190358 gange,
og udskrevet 4588 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helle  -  2018-01-04 17:45:04
Kan saucen laves dagen før, kan den opvarmes ?


  -  2015-02-21 21:34:21
Til en person. gab 1,5 æggeblomme .....det er der sgu da ikke noget der hedder...tale vi gram ...taler vi stk...dl ??...kæft en dårlig opskrift.


per  -  2013-05-22 11:00:38
Essens kan bruges købeessens, kan laves på utallige måder bla. med peberrod, gulerødder, løg og estragoneddike, koges kraftigt ned, ca til det halve